Suciu: Curtea de Conturi – o garanţie pentru români şi pentru cheltuirea eficientă a banului public

Curtea de Conturi rămâne o garanţie pentru români şi pentru cheltuirea eficientă a banului public, a afirmat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu.

„Vreau, înainte de toate, să aduc un omagiu, să-mi exprim respectul pentru absolut toate generaţiile, pentru toţi oamenii care în aceşti 160 de ani au făcut performanţă şi, de fapt, cu adevărat au clădit România. Aşadar, celor câteva mii, zeci de mii de oameni şi de slujitori ai statului român, din partea Camerei Deputaţilor tot respectul şi cei care sunt de mult în memoria colectivă, fie-le memoria binecuvântată”, a spus Daniel Suciu, la evenimentul „Responsabilitate. Relevanţă. Rezilienţă într-o lume a provocărilor”, dedicat împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României.

 

El a menţionat că, în ciuda greutăţilor, Curtea de Conturi este printre puţinele instituţii care nu şi-a schimbat menirea şi a rămas aceeaşi garanţie pentru români şi pentru cheltuirea eficientă a banului public.

„Mi-a plăcut foarte mult ceea ce scria Alexandru Ioan Cuza atunci când a promulgat legea Curţii de Conturi de astăzi şi spunea că oferă ţării, dar mai ales românilor, o garanţie. Dragi actuali membri ai Curţii de Conturi, în ciuda vremurilor, în ciuda greutăţilor, sunteţi printre puţinele instituţii care, de acum 160 de ani şi până acum, nu şi-a schimbat menirea şi a rămas aceeaşi garanţie pentru români şi pentru cheltuirea eficientă a banului public. Domnule preşedinte Busuioc, să ştiţi că sunteţi un om al provocărilor şi sunt convins că şi actualii angajaţi ai Curţii de Conturi şi din toate judeţele înţeleg provocările prezentului, dar mai ales ale viitorului şi sunt convins, sunt absolut convins că misiunea pe care v-aţi asumat-o, reforma pe care v-aţi asumat-o va face şi angajaţii de mâine ai Curţii de Conturi extrem de mândri de cum sunteţi dumneavoastră, cei din trecut”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES/(autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Ciolacu: Promovarea rezilienţei fiscal-financiare în sectorul public este vitală pentru a asigura stabilitatea guvernelor

România şi Ucraina, discuţii despre un parteneriat strategic – Ministrul Ucrainean de Externe anunţă că se lucrează deja la documentele necesare / Andrii Sybiha a mulţumit pentru sistemul Patriot