Maramureș: Primăria Baia Mare oferă un ajutor lunar de 1.500 de lei pentru copiii cu dizabilități

<div class=""

„O iniţiativă pe care mi-am dorit să o transform în realitate şi despre care am vorbit încă din campania electorală a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local. Vom oferi, din bugetul local, un ajutor de până la 1.500 de lei lunar copiilor cu dizabilităţi din Baia Mare. Mă bucur să văd că aleşii din Consiliu au acceptat propunerea mea de a veni în sprijinul acestor copii care, de la vârste fragede, se confruntă cu boli necruţătoare, duc o luptă continuă pentru viaţă, pentru incluziune, pentru tot ceea ce noi avem deja şi de cele mai multe ori nu preţuim îndeajuns”, a spus Doru Dăncuş.

Edilul a admis că suma alocată nu va fi una foarte mare, dar constituie un real sprijin pentru familiile cu asemenea copii în grijă.

„Înţeleg că nu este o sumă uriaşă, având în vedere neajunsurile şi nevoile cu care aceşti copii şi familiile lor sunt încercaţi, dar este un ajutor pe care putem să îl oferim pentru a-i sprijini în terapiile şi serviciile de recuperare pe care le fac şi care sunt, de cele mai multe ori, foarte costisitoare. Fiecare copil cu dizabilităţi din Baia Mare, cu vârsta de până la 18 ani, care suferă de afecţiuni precum autismul, sindromul Down, şi orice altă afecţiune pentru care este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent personal şi care necesită tratamente şi servicii de recuperare costisitoare şi continue, va beneficia de acest sprijin financiar. Îi încurajez pe reprezentanţii legali ai acestora copii să depună cererile, însoţite de documentele specifice, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială”, a adăugat Doru Dăncuş.

Primăria municipiului Baia Mare este implicată şi în susţinerea persoanelor cu un nivel de trai modest, cărora le oferă zilnic o masă caldă la cantina socială, iar în cazul persoanelor nedeplasabile, reprezentanţii administraţiei locale le transportă hrana acasă.

Aproximativ 200 de localnici sunt cuprinşi în această formă de sprijin social.

Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Oamenii afectați de inundațiile din România vor fi ajutați de la Bugetul UE

Un nou scandal la nivelul UE? Taiwanul indică țara unde au fost produse pagerele explozive trimise de Israel în Liban