Liban: Bilanţul exploziilor dispozitivelor walkie-talkie a ajuns la 14 morţi şi peste 450 de răniţi

Cel puţin 14 persoane au murit miercuri în urma exploziilor unor walkie-talkie aparţinând Hezbollah, la periferia din sudul Beirutului, dar şi în sudul şi estul Libanului. De asemenea, peste 450 de oameni au fost răniţi.

„Bilanţul victimelor ultimelor explozii din Liban a crescut de la nouă la 14 persoane, iar alte peste 450 au fost rănite”, potrivit Ministerului Sănătăţii din Liban.

Aparate walkie-talkie au explodat în acelaşi timp, la periferia de sud a Bairutului – un fief al hezbollah -, unde se desfăşurau funeraliile a patru membri Hezbollah ucişi marţi în explozii ale unor pagere, potrivit unei surse apropiate mişcării islamiste libaneze şi unor salvatori.

Alte explozii au fost semnalate la Daida (sud) şi Baalbeck (est).

Aceste noi explozii au loc la o zi după o serie de explozii simultane ale unor pagere în bastioane Hezbollah, la periferia de sud a Beirutuliui, în estul şi în sudul Libanului, potrivit autorităţilor.

 

Lasconi: Primul lucru pe care o să-l fac, atunci când voi ajunge la Cotroceni, voi face publice toate cifrele şi toate cheltuielile pe care le-a făcut Administraţia Prezidenţială. Voi tăia foarte mult din bugetul pe care-l are la dispoziţie

Preşedintele PNL: Când ne pregăteam să avem o întâlnire, Lasconi a spus să ne igienizăm/ USR are 8%, dacă aşteaptă să ne ducem noi să ne ploconim, nu se va întâmpla niciodată