INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni cu 2,5%, ca serie brută

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută cu 2,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,2%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

”În perioada 1.I-31.VII.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 2,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,8%) şi comerţul cu autovehicule (+2,9%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scǎzut cu 15,8%”, arată datele INS.

În perioada ianuarie-iulie 2024 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,2%.

Iulie 2024 comparativ cu iunie 2024

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2024, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+28,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,6%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 2,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 0,3%.

Iulie 2024 comparativ cu iulie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2024, comparativ cu luna iulie 2023, a înregistrat o creştere cu 6,6%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+38,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,6%).

Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 6,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2024, a înregistrat o creştere cu 2,3% faţă de luna iulie 2023.

INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, ca serie brută, cu 1,9%, în primele şapte luni

Mircea Geoană dezvăluie ce numere de telefon trebuie să aibă un preşedinte al României pentru apelare rapidă