Liviu Brătescu, senator de Iași: `Autostrada A8, prioritate pentru Moldova!`

„Proiectul A8 nu este o favoare făcută nici Moldovei și nici Iașului. Proiectul acesta este o necesitate pentru întreaga țară chiar dacă la prima vedere pare că ar ajuta doar Iașul. Dar chiar și așa să fie, tot nu pot accepta lentoarea cu care se desfășoară astăzi acest proiect. Impresia pe care o avem astăzi este aceea că cei doi directori generali de la cele două companii CNAIR și CNIR din subordinea Ministerului Transporturilor, se joacă cu proiectele Moldovei”, a precizat senatorul ieșean Liviu Brătescu.

Senatorul acuză că în mod intenționat  se întârzie acest proiect așteptat de toată Moldova, fiind proiectul care va realiza schimbul de mărfuri între regiunea Moldovei și Ardeal și mai departe către Europa de Vest, ceea ce va dezvolta economic și această regiune a țării.

Mai mult, Liviu Brătescu acuză conducerea CNAIR că întârzie predarea proiectelor către CNIR.

„Cazul proiectului autostrăzii Bacău-Brașov (A13), proiect care trebuia să fie preluat de către CNIR de câteva luni și să înceapă derularea contractului de SF, fiind stabilit proiectantul în urma licitației, operațiune care nici până la această dată nu a avut loc, iar contractul cu CNIR nu a fost semnat”, a arătat Liviu Brătescu.

Senatorul ieșean consideră că Ministerul Transporturilor ar trebui să corecteze această situație și îi cere lui Sorin Grindeanu să ia măsuri.

„Ministerul Transporturilor ar trebui să intervină și să ia măsuri urgente cu privire la această situație creată de cele două companii, având în vedere că la mijloc sunt banii românilor și cele mai importante proiecte ale Moldovei, respectiv drumurile expres Focșani-Brăila, Bacău-Brașov,  Bacău- Piatra Neamț, Autostrada UNIRII-A8 cu secțiunea montană și tronsonul Motca-Lețcani-Ungheni pentru care avem și Legea 291/2018, nu au fost scoase la licitație de către CNAIR”, a mai spus Liviu Brătescu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Conferinţa Profit E-commerce – Ediţia a V-a: Cum îţi faci strategia de pricing a produsului, Finanţările disponibile pentru adaptarea vânzărilor la mediul digital, Cum poţi ieşi din piaţa locală pentru a te impune în alte ţări

‘Omul rușilor’ din Republica Moldova, pus sub învinuire pentru spionaj