Israelul afirmă că a lovit aproximativ o sută de lansatoare de rachete ale Hezbollah, în Liban

Armata israeliană a continuat, joi seară, să atace locaţii ale Hezbollah din Liban, afirmând că a lovit aproximativ o sută de lansatoare de rachete, scrie CNN.

Pe lângă lansatoarele de rachete, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au arătat, într-o declaraţie, că au lovit ”infrastructură teroristă adiţională, constând în aproximativ o mie de arme care erau gata să fie folosite în viitorul imediat pentru a trage spre teritoriul israelian”.

Fiecare lansator de rachete este format dintr-o armă cu mai multe ţevi care poate trage rachete neghidate.

Potrivit agenţiei de stat din Liban National News Agency, Israelul a executat cel puţin 52 de atacuri în sudul Libanului, între orele 9 şi 10 p.m, ora locală.

Gruparea Hezbollah, sprijinită de Iran, a afirmat, anterior în cursul zilei de joi, că a lansat cel puţin 17 atacuri asupra unor locaţii militare din nordul Israelului.

Armata israeliană a emis instrucţiuni pentru comunităţile din mai multe zone din nordul Israelului, îndemnând civilii să îşi reducă la minimum mişcările în zonă, să evite adunările şi să rămână aproape de adăposturi.

 

Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu la Judecătoria Mangalia, la 13 luni de la producerea accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de trecut. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia ta