BEC clarifică termenele pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 2024

Conform Hotărârii BEC nr. 3H/16.09.2024, partidele politice care doresc să depună dosarele de candidatură trebuie să prezinte dovada listelor de susținători, care trebuie să conțină cel puțin 0,5% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral la nivel național.

Termenul limită pentru depunerea acestor liste este 30 septembrie 2024 pentru toate circumscripțiile electorale, cu excepția circumscumscripției numărul 43, unde termenul se extinde până la 15 octombrie 2024.

BEC subliniază că aceste termene sunt recomandative și nu constituie termene de decădere, având scopul de a permite formațiunilor politice să obțină în timp util documentele necesare pentru candidaturile lor.

Această măsură este parte integrantă a procesului electoral și asigură o organizare eficientă a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din acest an.

UPDATE – Un autobuz şi un microbuz s-au ciocnit, în Gorj/ Opt persoane, transportate la spital/ Traficul pe DN 67D, oprit în urma accidentului, reluat

Armata israeliană a lansat noi atacuri în Liban: sistemele de lansatoare de rachete ale Hezbollah au fost luate la țintă