Armata israeliană a lansat noi atacuri în Liban: sistemele de lansatoare de rachete ale Hezbollah au fost luate la țintă

„În această după-amiază, (forţele aeriene) au lovit aproximativ 100 de lansatoare şi alte (…) infrastructuri teroriste reprezentând aproximativ 1.000 de tunuri”, potrivit unui comunicat al armatei israeliene care asigură despre hotărârea de a „continua demolarea infrastructurii şi capacităţilor (…) Hezbollah pentru a apăra statul Israel”.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a recunoscut joi că formaţiunea sa a primit o lovitură „fără precedent”, după exploziile mortale ale dispozitivelor sale de transmisie în Liban, promiţând un răspuns „teribil” la acest atac spectaculos pe care îl atribuie Israelului.

Israelul nu a comentat acest atac care a avut loc imediat după ce a anunţat că îşi extinde obiectivele de război din Fâşia Gaza împotriva Hamasului palestinian până la frontiera cu Libanul, pentru a permite întoarcerea acasă a locuitorilor din nordul ţării, strămutaţi de ciocnirile transfrontaliere, aproape zilnice din octombrie dintre Hezbollah şi armata israeliană.

În acest climat de tensiune extremă, Comandamentul Frontului Intern a emis noi instrucţiuni pentru mai multe zone din Platoul Golan sirian anexat şi din estul Galileii Superioare, printre care oraşul Safed, îndemnând populaţia să reducă deplasările la minim şi să rămână aproape de adăposturi.

BEC clarifică termenele pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 2024

Vrancea: Explozie într-un apartament din Adjud/ Un bărbat, scos de pompieri de sub dărâmături şi dus la spital/ Alte 21 de persoane, evacuate