El este pensionarul timis de Iran pentru a-l asasina pe Benjamin Netanyahu: câți bani a cerut pentru a lua viața premierului israelian

Serviciile de securitate israeliene au declarat că l-au arestat pe Moti Maman în august, după ce acesta a participat la două întâlniri în Iran, unde i s-a cerut să îl asasineze pe prim-ministrul israelian. Yoav Gallant, ministrul apărării, și Ronen Bar, șeful agenției de informații Shin Bet, au fost, de asemenea, discutați ca ținte.

„Cetățeanul israelian a intrat în Iran… trecând clandestin frontiera, ascuns în cabina unui camion”, se arată într-o declarație a IDF. „El s-a întâlnit cu alți agenți de informații iranieni și a fost rugat de aceștia să desfășoare activități pentru Iran pe teritoriul israelian, inclusiv să promoveze atacuri de asasinat”.

Maman, care a fost introdus clandestin în Iran în spatele unui camion, ar fi cerut o plată în avans de un milion de dolari înainte de a efectua orice acțiune, se adaugă în declarație. De asemenea, acesta ar fi primit 5.000 de euro pentru a participa la reuniuni.

Eyal Besserglick, avocatul lui Mamman, a declarat că clientul său a făcut o „eroare de judecată” și cooperează cu agențiile de informații israeliene.

„Se poate spune deja că aceasta este o persoană care a ajutat foarte mult serviciile de securitate ale statului Israel, ai cărei copii servesc în forțele de securitate”, a adăugat Besserglick.

Israelul a susținut că Iranul i-a cerut lui Maman să efectueze asasinatele ca răzbunare pentru uciderea lui Ismail Haniyeh, liderul Hamas, pe teritoriul iranian în iulie, pe care Teheranul a atribuit-o Ierusalimului.

Un tânăr a intrat cu un cuțit în sediul primăriei: S-a certat cu agenții de pază și a luat-o razna ulterior

Fostul ‘socru’ al Prințesei Diana și proprietar al Harrods, acuzat postum că a violat cinci femei (BBC)