Petrișor Peiu: Tupeu de campanie electorală

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naţionale, atrage atenția asupra faptului că trebuie oprit declinul industriei naționale și crima monstruoasă împotriva industriei de care se fac vinovate PSD și PNL.

“PSD a condus România între 2016 și 2019 și, din nou, între 2021 și 2024. Aproape șapte ani din ultimii 10 ani. PNL, la rândul său, a condus România din 2019 încoace, după ce a participat, împreună cu PSD , la guvernarea Cioloș din 2016.

În anul 2016, ponderea industriei în PIB era de 24%, așa cum arată datele Institutului Național de Statistică.

Astăzi, ponderea industriei în PIB a mai rămas doar 17,5%. Cu alte cuvinte, industria ș-a comprimat în România cu o treime ca pondere în economie de când PSD și PNL consuc țara separat și împreună. Din 2021 până acum, industria s-a comprimat de la peste 21% din PIB cu 4 puncte procentuale.

În perioada 1.I – 31.VII.2024, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2023, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută (-1,8%), cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1,4%).

În ultimul an calendaristic, performanța industrială a guvernului PSD-PNL, condus de Marcel Ciolacu este următoarea:

– Total industrie: – 1,4%
– Industrie extractivă:-0,6%
– Industrie prelucrătoare: -0,9%
– Industrie energetică:-6%

Și, în aceste condiții, după ce ani de zile au distrus industria națională, acum în prag de campanie electorală, ambele partide anunță „mari ” planuri de re-industrializare.

PNL pregătește planul pentru reindustrializarea României. Acest plan se numește „România produce”

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri, 18 septembrie 2024, că Planul Naţional pentru Marea Industrie este cel mai important pachet de susţinere a economiei, de circa două miliarde de euro, axat pe trei mari piloni principali.

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, dar PSD și PNL se grăbesc să copieze inițiativa AUR de re-industrializare, de teama votului popular din noiembrie și decembrie.

Cum să fie credibile aceste două partide că vor relansa industria țării, după ce au redus-o cu aproape o treime? Cum de mai au tupeul să vorbească despre industrie cei care o reduc an de an în ultimii 8 ani? Nu mai departe de anul trecut, principalul producător de îngrășăminte, Azomureș, a lucrat doar 2 luni din 12 din cauza prețurilor la gaze naturale și guvernanții au curaj să mai vorbească despre industrie?

PSD și PNL nu ar trebui să mai aibă nici măcar dreptul să rostească vreodată cuvântul industrie în fața poporului român.

Români, opriți minciuna! Români, opriți declinul industriei naționale și opriți crima monstruoasă împotriva industriei de care se fac vinovate PSD și PNL.

 

Și nu uitați, AUR este singurul partid care are un plan coerent pentru re-industrializare. Toate celelalte partide au fost la guvernare până acum și au avut posibilitatea să salveze industria țării, dar au ales să o distrugă”, spune Petrișor Peiu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

CES a dat aviz negativ Legii Iohannis-senator: Se pune sub semnul întrebării Constituția României

ANOFM: Aproape 129.000 de persoane angajate, în primele opt luni ale anului