PSD nu exclude scenariul ‘premierul’ Iohannis: Romașcanu: ‘E un post cu multă muncă acolo’

 

Un lucru interesant este că președintele Consiliului Legislativ este chiar fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache, promotorul celebrei ‘Ordonanțe 13’.

Astfel, Klaus Iohannis poate să candideze pe listele de parlamentari, chiar să fie ‘agent electoral’ al PNL-ului.

„Acum formalizăm un lucru pe care l-am știut cu toții. Nu e corect, nu ne trebuie un președinte care să fie jucător doar într-o parte a spectrului politic, că astfel se încalcă Constituția“, este de părere purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Ludovic Orban a lansat, ieri, un scenariu potrivit căruia Klaus Iohannis se pregătește de fapt pentru funcția de premier al României, poate chiar cu girul PSD.

Întrebat cum comentează afirmațiile lui Ludovic Orban potrivit căruia ar exista un blat politic între PSD și PNL, astfel Marcel Ciolacu să câștige prezidențialele, iar Klaus Iohannis să fie numit premier, Lucian Romașcanu nu confirmă, dar nici nu neagă un astfel de scenariu. Un lucru rămâne cert: așa cum a mai spus și președintele PSD, Marcel Ciolacu, premierul pe care îl va numi dacă va deveni noul președinte al României, va fi de la PNL.

 

Scenariul ‘premierul’ Iohannis prinde contur

„În primul rând să vedem scorurile electorale la parlamentare, pentru că sigur PNL nu va face 50%+1. E o coaliție care va negocia prezența în fruntea Guvernului a unei personalități din partea acelei coaliții. Eu îmi doresc să fie PNL, pentru că, chiar dacă ne certăm pe principii în campania electorală, poate chiar depășim anumite limite câteodată, cred că asta ar fi direcția care asigură o majoritate care să facă și reforma constituțională și reforma administrativă și tot ce avem de făcut. Restul,  nu ajută matematica. Adică acel pol de dreapta nu știu dacă poate exista.

Dar, în perspectiva premierului care va fi ales, Marcel Ciolacu a spus un lucru ferm: ca puterea trebuie împărțită. În al doilea rând, e un post cu multă muncă acolo, chiar domnul Ciolacu a zis-o. Nu știu dacă domnul Iohannis vrea să facă lucrul asta. Nu cred. Totuși e un salt în direcția pe care o știm cu toții – de la președinte, la secretar general NATO –  la senator. Nu ca n-ar fi o onoare să fii senator, dar poate că trebuia mai mult un pic pentru un fost președinte, chiar și dacă vorbim de Iliescu sau Băsescu“, a mai spus Romașcanu, în direct, la Digi 24.

„Eu nu exclud să existe un premier din zona liberală pe o formulă negociată, daca vom avea aceasta coaliție și dacă românii vor vota ca sa putem face aceasta majoritate“, a subliniat Lucian Romașcanu.

DokStation – Liraz, supranumită regina electropop-ului persan, va cânta în premieră la Bucureşti

VIDEO Accident naval în Portul Constanța: Două nave, lovite de o a treia în timp ce încerca să acosteze