Un urs polar rătăcit lângă un oraş de coastă din Islanda, împușcat de poliţie pentru siguranța locuitorilor

Un fapt rar în Islanda, un urs alb a fost observat joi după-amiaza la aproximativ 40 de kilometri de oraşul Ísafjörður de către proprietara unei reşedinţe de vară în apropierea locuinţei sale, a anunţat pe Facebook Poliţia Fiordurilor de Vest.

Un elicopter aparţinând Pazei de Coastă şi un vapor de salvare au fost mobilizate de poliţie după consultări cu Agenţia islandeză a Mediului.

”Intenţia este de a asigura securitatea persoanelor care se puteau afla în zonă. Locuitorii din regiune sunt îndemnaţi să rămână înăuntru şi în siguranţă până la noi ordine”, a cerut poliţia.

Câteva ore mai târziu, ursul polar eşuat a fost eutanasiat de către poliţie şi Paza de Coastă.

”Echipajul elicopterului Pazei de Coastă şi cei doi poliţişti care s-au dus la faţa locului au efectuat un zbor de supraveghere deasupra zonei, fără să observe prezenţa altor urşi polari”, a anunţat poliţia în podtarea de Facebook, precizând că pericolul a fost îndepărtat.

De mai multe săptămâni, aisberguri mari provenind din Groenlanda sunt observate în apropierea coastelor, în fiorduri din vestul Islandei, un fapt relativ neobişnuit în această perioadă a anului.

Este vorba despre primul incident de acest tip din 2016, când o ursoiacă polară a fost ucisă în nordul Islandei, la aproximativ 40 de kilometri de satul Sauðárkrókur.

Un urs a fost ucis în 2010 şi doi în 2008.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Stranierii U21 şi U20 pentru acţiunile din luna octombrie ale naţionalelor

VIDEO Shanghai, lovit de al doilea taifun în mai puţin de o săptămână: Peste 100.000 de persoane evacuate