Firma de catering care a livrat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi, amendată şi închisă temporar de ANPC

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au suspendat temporar activitatea societăţii Taverna Drobeta 2007 SRL şi au amendat-o cu 30.000 de lei, după un control efectuat joi seara, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea AGERPRES de către Paul Anghel, director general la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Acesta a precizat că firma respectivă asigură cateringul în şcoli din judeţul Mehedinţi.

În urma acestor verificări specifice Protecţiei Consumatorilor, coordonate de comisarul şef adjunct al ANPC Manta Felix Daniel, la Taverna Drobeta 2007, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, au fost constatate următoarele aspecte: carne şi produse din carne, precum şi peşte şi produse din peşte fără informaţii referitoare la denumirea produsului, data limită de consum, condiţii de păstrare, număr de lot, ţara de origine, data congelării, denumire producător etc.; produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită; materii prime nedepozitate corespunzător; efectuarea activităţii de catering în spaţiul neautorizat; cuptoarele şi tăvile folosite la prepararea produselor finite prezentau depuneri grosiere de grăsime arsă şi urme de rugină.

Potrivit sursei citate, s-a dispus oprirea definitivă a produselor neconforme (materii prime) şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi totale de peste 1,4 tone, în valoare totală de 28.343,39 lei, precum şi suspendarea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor.

În plus, au fost aplicate trei amenzi contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei, şi un avertisment aplicat pe Legea 270/2017, ce reglementează o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii.

Un număr de 118 persoane s-au prezentat în unităţile medicale din Mehedinţi şi Dolj, până vineri la ora 12:00, pentru tratament după ce au consumat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi, a informat Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS – autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Ciolacu apreciază că deficitul de 6,9% e sustenabil, având în vedere că 84% din acesta vizează investiţii

Stoltenberg: ”Ucraina n-a fost niciodată mai aproape de NATO”, uşa este deschisă şi va adera