Botoşani: Razie a poliţiei în locuinţele închiriate de la Primărie; au fost verificate 280 de imobile

Aproximativ 280 de locuinţe din fondul locativ al municipiului Botoşani, care sunt date la închiriere, au fost verificate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi pentru verificarea legalităţii persoanelor care locuiesc în imobile, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, acţiunea Poliţiei municipiului Botoşani s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, dar şi a reprezentanţilor societăţii comerciale Locativa SA, cea care administrează bunurile imobile ale municipiului Botoşani.

Razia s-a desfăşurat în cartierele Parcul Tineretului, Centrul Vechi, Adrian Adamiu, ANL Cişmea şi Textila.

 

Foto: (c) IPJ Botosani


„Activităţile au fost desfăşurate la data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 07:00-13:00, prilej cu care au fost legitimate 340 de persoane, nouă dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deţinere, iar faţă de 3 persoane a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială. De asemenea, au fost controlate 280 de imobile aparţinând S.C. Locativa S.A., prilej cu care au fost identificate cinci persoane vizate de anchete penale în curs, care au fost conduse la sediul poliţiei, ulterior faţă de două dintre acestea fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a precizat Nenişcu.

În timpul acţiunii a fost reţinut un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune. De asemenea, poliţiştii au reţinut un bărbat de 40 de ani, care, în urmă cu mai multe zile, în timp ce era însoţit de doi minori, ar fi lovit un tânăr de 19 ani pe o stradă din municipiu. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Iaşi: Institutul Regional de Boli Cardiovasculare se va muta într-o clădire proprie

Angajați ai unei firme de salubrizare, cercetați pentru furt de 70 de tone de combustibil în Timișoara