VIDEO Kamala Harris, moment jenant în direct: ‘Probabil că nu ar fi trebuit să spun asta. Dar echipa mea se va ocupa de asta mai târziu’

Candidatul prezidențial democrat și deținător de arme de foc a făcut acest comentariu aparent lipsit de prudență într-un interviu cu Oprah Winfrey în fața unei audiențe în direct în studio, joi, când discuția a fost îndreptată către legile privind armele de foc.

„Probabil că nu ar fi trebuit să spun asta. Dar echipa mea se va ocupa de asta mai târziu”, a declarat dna Harris, râzând.

Harris, care beneficiază de o protecție solidă din partea Serviciului Secret al SUA, a făcut această declarație pe fondul unei îngrijorări sporite cu privire la violența politică, după o a doua posibilă tentativă de asasinat împotriva adversarului său în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, republicanul Donald Trump.

Trump favorizează puține restricții privind armele și munițiile, în timp ce Harris susține interzicerea armelor de asalt, verificări mai stricte ale antecedentelor pentru cumpărătorii de arme și legi de tip „steag roșu” care pot retrage temporar armele celor considerați periculoși.

Harris i-a spus lui Winfrey că susține al doilea amendament la Constituția SUA, care protejează dreptul de a deține arme.

Harris a menționat deținerea de arme în 2019, când era senator al SUA, și din nou în dezbaterea de săptămâna trecută cu Trump.

Harris deține o armă de mână din motive de siguranță personală, iar aceasta este depozitată într-un loc sigur la domiciliul său din California, a declarat anterior o sursă de la Casa Albă pentru Reuters. Sursa a refuzat să identifice marca armei, dar a spus că este aceeași armă pe care dna Harris a menționat-o în 2019 în timpul campaniei electorale.

Harris, fost procuror districtual din San Francisco și procuror general al Californiei, a declarat reporterilor în 2019: „Dețin o armă și dețin o armă probabil din același motiv pentru care o fac mulți oameni – pentru siguranța personală. Am fost un procuror de carieră”.

O treime dintre americani dețin o armă și aproximativ două treimi dintre americani susțin legi mai stricte privind armele în general, cu aproape 90pc sprijinind politicile care ar împiedica persoanele cu boli mintale să obțină arme, arată Pew Research.

Evenimentul virtual „United for America”, plin de vedete, găzduit de Winfrey joi seară, a atras sute de mii de telespectatori pe rețelele sociale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bărbatul care se plimba dezbrăcat pe stradă la Târgu Jiu, cu părțile intime la vedere, a fost identificat şi reţinut

VIDEO Românii au inventat ‘Robo-fermierul’: aparatul este 100% autohton și combină cele mai noi tehnologii