Boloş, întrebat dacă sunt prea mulţi funcţionari publici: De multe ori este vizibil anumite situaţii care sunt ridicole / Omul sfinţeşte locul / Nu vreau să-l ridic în slăvi pe domnul Bolojan, dar a redus angajaţii din Consiliul Judeţean Bihor

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că fiecare conducător de instituţie trebuie să eficientizeze cheltuielile şi munca angajaţilor. El crede că unele situaţii sunt ”ridicole” când vine vorba de numărul angajaţilor de la stat şi a dat exemplul liderului liberal Ilie Bolojan, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, care a redus numărul angajaţilor ”fără să aibă o prevedere legală expresă pe această temă”.

Marcel Boloş a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă sunt prea mulţi funcţionari publici şi a afirmat: ”De multe ori este vizibil din ceea ce daţi şi dumneavoastră în la la tv, anumite situaţii care sunt ridicole în ceea ce priveşte tot felul de activităţi desfăşurate de funcţionari publici. Şi aici fiecare conducător de instituţie publică, chiar în lipsa unor reglementări legale foarte stricte, poate să facă performanţă. Uitaţi-vă, nu vreau să-l ridic în slăvi pe domnul Bolojan, dar dumnealui, fără să aibă o prevedere legală expresă pe această temă, dumnealui a redus de la 189 de angajaţi din Consiliul Judeţean Bihor, astăzi nu ştiu dacă mai sunt 85”.

Ministrul Finanţelor crede că ”omul sfinţeşte locul”.

”Eu spun că fiecare conducător de instituţie trebuie să îşi facă propria evaluare la resursele pe care le gestionează (…) Trebuie să existe astfel de situaţii şi la nivel central, în care conducătorul de instituţie decide eficientizarea activităţii. Almiteri tot timpul să stai ca statul să spună du-te în stânga, fără lucrul X, fă lucrul Z, nu, nu cred că merge”, a mai declarat Boloş.

 

Ciucă: PNL a fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani, colaborând cu Nicuşor Dan pentru proiecte ample (GALERIE FOTO)

Comandantul Forţei Al-Radwan, o unitate de elită a Hezbollah, Ibrahim Aqil, alias Tahsin, ucis într-un atac israelian vizând un apartament la periferia Beirutului. El era căutat de SUA cu privire la atentate în 1983 vizând ambasada şi puşcaşi marini, sold