Schimbare izbitoare în Rusia – Câți ruși mai susțin războiul lui Putin (sondaj)

Cifrele reprezintă o schimbare izbitoare față de sprijinul copleșitor pentru război indicat de sondajele anterioare. Un sondaj din februarie de la Centrul Levada, o organizație independentă de sondaje rusă, a constatat că 77% dintre ruși au susținut războiul la scară largă din Ucraina.

Potrivit sondajelor efectuate de ExtremeScan și Chronicles în septembrie 2024, 49% dintre ruși susțin retragerea imediată a trupelor din Ucraina și discuțiile de pace cu Kiev, o creștere de aproape 10% față de cele trei sondaje anterioare organizate din februarie 2023.

Întrebați despre incursiunea Ucrainei în Oblastul Kursk, respondenții au spus că este mai important să alungați trupele ucrainene de pe teritoriul rusesc decât să ocupați mai mult teren în estul Ucrainei.

Majoritatea celor chestionați (53%) au spus că susțin îndepărtarea forțelor ucrainene din Oblastul Kursk, în timp ce doar 15% au spus că Rusia ar trebui să ocupe mai mult teritoriu în Ucraina.

Operatorii sondajului au investigat, de asemenea, măsura în care rușii au fost dispuși să susțină invazia la scară largă. Conform rezultatelor, 32% sunt pregătiți să participe la război dacă sunt comandate de Ministerul rus al Apărării, în timp ce 29% au spus că nu sunt pregătiți să lupte.

Alți 29% au spus că vor sprijini un nou val de mobilizare rusă.

Rezultatele se bazează pe răspunsurile a 800 de intervievați cu vârsta de peste 18 ani. Sondajul a fost programat pentru a coincide cu aniversarea a doi ani de la începerea campaniei de mobilizare a Rusiei.

Atât Chronicles, cât și ExtremeScan au început ca startup-uri în 2022, după invazia pe scară largă a Ucrainei. Proiectele de cercetare au fost inițiate de activiști antirăzboi ruși care căutau să submineze pretențiile Kremlinului de sprijin popular larg prin tactici inovatoare de votare.

„Într-o dictatură, în timpul unui război, este foarte dificil să obții ceea ce gândesc oamenii cu adevărat pentru că tind să se identifice cu majoritatea, tind să mintă pentru că le este frică”, a declarat Alexei Minyaylo, fondatorul Chronicles, pentru Moscow Times. în octombrie 2022.

Sondajele realizate de Chronicles și ExtremeScan au arătat un sprijin semnificativ mai puțin popular pentru războiul din Ucraina decât cele ale altor centre de votare independente majore.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Uciderea unui școlar din China stârnește temeri japoneze: `rezultatul unor ani lungi de educație anti-japoneză`

Manchester United: Erik ten Hag crede că Marcus Rashford trebuie să aibă un stil de viaţă disciplinat pentru a reveni la cea mai bună formă