Ploile torenţiale au inundat sâmbătă regiunea japoneză Noto, devastată de cutremur în ianuarie

Precipitaţii record au lovit sâmbătă regiunea Noto din centrul Japoniei, care a fost devastată de un cutremur major în ianuarie, determinând autorităţile să emită ordine de evacuare pentru zeci de mii de locuitori şi provocând o întrerupere a curentului pentru peste 5.000 de gospodării, transmite Reuters.

În oraşul Wajima, două persoane erau date dispărute, iar apelurile de salvare au asaltat departamentul local de pompieri, a informat postul public NHK.

Precipitaţiile pe oră au ajuns sâmbătă dimineaţa la un record de 121 mm în Wajima, în timp ce Suzu, aflată îm vecinătate, a înregistrat 84,5 mm într-o oră, de asemenea un maxim istoric.

Imaginile TV au arătat cum inundaţiile maro transformă străzile în râuri în Wajima, cu maşini pe jumătate scufundate.

Suzu, Wajima şi zonele învecinate încă se recuperează după un cutremur de 7,6 grade care a lovit regiunea la 1 ianuarie şi a ucis peste 300 de persoane.

 

Ciolacu, întrebat cum răspunde postării în care Ciucă îl acuză că nu a mers la o întâlnire cu Ursula von der Leyen pe tema inundaţiilor: Îmi pare rău de postare / Am avut CSAT / Nu cred că Ciucă a scris acea postare

Rezultate din Liga II: Metaloglobus a învins Viitorul Târgu Jiu, scor 7-0