USR o cheamă pe Roxana Mînzatu în Parlament să spună ce vrea să facă în calitate de comisar european

USR îi cere Roxanei Mînzatu să meargă în Parlament să prezinte ce vrea să facă în calitate de comisar european din partea României.

Deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, solicită ca Roxana Mînzatu, desemnată drept comisar european din partea României, să meargă în Parlament pentru a-și prezenta viziunea pentru portofoliul primit, scrie Mediafax.

„În numele USR am invitat în Parlament comisarul desemnat de către Guvernul României, doamna Roxana Mînzatu, pentru că avem nevoie de mai multă claritate pe conținutul portofoliului obținut. Dialogul, schimbul de opinii și întrebările legitime adresate doamnei comisar desemnat sunt parte a rolului Parlamentului României. Considerăm această invitație drept o oportunitate de a informa mai bine românii atât cu privire la portofoliul obținut, cât și cu privire la persoana desemnată”, a declarat deputatul.

Solicitarea USR, adresată președintei Comisiei pentru afaceri europene, conform procedurii, vine în contextul în care Rozana Mînzatu a primit portofoliul Oameni, Competențe și Pregătire în viitoarea Comisie Europeană.

USR reamitește că ultimele două propuneri pentru comisar european din partea României, Corina Crețu și Adina Vălean, au fost prezente în Parlament la audieri.

„Audierea Roxanei Mînzatu ar trebui să aibă loc în ședința Comisiilor reunite pentru afaceri europene și Politică Externă și este extrem de importantă în condițiile în care, în ciuda propagandei PSD, România nu a primit un post de comisar cu greutate, , după cum le promitea premierul Ciolacu românilor”, se arată într-un comunicat al USR.

Roxana Mînzatu, laude pentru Ciolacu: Un om extraordinar de echilibrat, bun negociator pentru România şi pro-european

Parteneriatul care ar putea schimba lumea – Suma vehiculată depășește un trilion de dolari