Ciolacu, despre faptul că nu a participat la întâlnirea europeană privind inundaţiile: Am fost mai util românilor aici

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, afirmă că, deşi nu a participat la întâlnirea din Polonia pentru alocarea celor 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii, a ţinut legătura cu unii omologi ai săi şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, considerând că a fost mai util românilor aici.

Într-o postare pe Facebook, liderul PNL Nicolae Ciucă îi cerea premierului să dea „o explicaţie” românilor pentru această absenţă.

„Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă, dânsul ştiind (…) că am avut CSAT. Mai mult, am avut o discuţie cu preşedinta von der Leyen când se deplasa spre Polonia, am avut o discuţie cu premierul Poloniei şi am avut o discuţie cu cancelarul Nehammer. Ne-am coordonat. A fost invitat şi premierul Cehiei. Am mers la CSAT şi am continuat să coordonez împreună cu vicepreşedintele Cătălin Predoiu. (…) Cred că am fost mai util românilor aici, plus am avut, repet, şedinţă CSAT. Eu nu cred că domnul Ciucă a scris acea postare. (…) Nu i-a fost spart contul, dar noi avem nişte colaboratori”, a răspuns Ciolacu, întrebat de afirmaţiile lui Ciucă.

Referitor la inundaţiile de la Galaţi, el a precizat că a decis ca în zonă să se rămână cu toate utilajele 72 de ore.

„Azi de dimineaţă, iar am vorbit cu domnul secretar de stat Raed Arafat şi am luat decizia ca în următoarele 72 de ore, cu toate utilajele, (…) să mai rămânem în zona Galaţiului. Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean, din data de 2, se va interveni în infrastructură. Deja, fiind stare de alertă, au putut grăbi expertizele (…) şi se va interveni. Ştiţi că e căzut un pod, multe drumuri naţionale, judeţene, comunale sunt rupte. Ce am dislocat de la Rezervele Statului deja s-a dat la oamenii care au fost încercaţi de această viitură. Ministrul Apelor a fost în teritoriu, a fost şi la Vaslui. A fost şi această alarmă pe cursul Dunării. Avem toată informaţia”, a adăugat Ciolacu, la Cluj-Napoca.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, relatează AFP.

Preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, spunea vineri că România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii.

„Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu prim-miniştrii din Polonia, Cehia, Austria şi Slovacia pentru a discuta despre alocarea celor 10 miliarde de euro pentru ţările din Europa Centrală. România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială, într-un moment în care românii afectaţi au nevoie urgentă de sprijin. Premierul Ciolacu are de dat o explicaţie acestor oameni”, a scris, vineri, Ciucă pe Facebook. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Iohannis va participa la New York la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Klaus Iohannis, ultima mare ieșire pe scena internațională din mandat: Președintele merge în SUA