Bitcoin, sub pragul 60.000 de dolari, dar se întrevede o revenire în urma reducerii ratelor dobânzilor (analiză)

În general, luna august s-a încheiat cu -8,6% pentru bitcoin, fiind a doua cea mai slabă lună de până acum din acest an. Cu toate acestea, acest lucru este oarecum de așteptat, deoarece, istoric, luna august a fost cea mai puțin performantă lună pentru prețul bitcoin.

În ceea ce privește sfârșitul anului, lunile octombrie și noiembrie au fost cele mai performante din punct de vedere istoric.

Acest lucru ar putea fi valabil și în acest an, deoarece se așteaptă ca în aceste luni să aibă loc reduceri ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală, care, din punct de vedere istoric, au fost de bun augur pentru prețurile activelor.

Atenția se îndreaptă acum către cifrele de vineri privind salariile neagricole.

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Marele eveniment macroeconomic din această săptămână va fi cifra de vineri privind salariile neagricole.

O cifră mai mică decât cea prognozată ar putea da un nou impuls Rezervei Federale să treacă la reduceri mai agresive ale ratei dobânzii în următoarele luni.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA

Nasdaq depune la SEC o cerere de listare și tranzacționare a opțiunilor Bitcoin Index

Nasdaq a anunțat săptămâna trecută că a depus o cerere la US Securities and Exchange Commission (SEC) pentru listarea și tranzacționarea opțiunilor Nasdaq Bitcoin Index (XBTX).

Nasdaq va lansa aceste opțiuni pentru indicele bitcoin în parteneriat cu CF Benchmarks, care va gestiona indicele care stă la baza XBTX.

Investitorii vor avea posibilitatea de a cumpăra sau de a vinde valoarea indicelui bitcoin subiacent la o dată de expirare prestabilită, deschizând noi oportunități de speculare și de hedging (reducerea pierderilor potențiale cauzate de mișcările adverse ale pieței) pentru investitorii individuali, precum și pentru profesioniști.

Având opțiunile pentru indicele bitcoin sub umbrela Nasdaq, investitorii vor beneficia de mai multă securitate, claritate a reglementărilor și profesionalism, se mai arată în anunț.

O companie minieră de bitcoin primește 200.000 $ după ce a minat cu succes un bloc

O singură companie minieră de bitcoin a sfidat probabilitățile săptămâna trecută și a minat cu succes un bloc pe blockchain-ul Bitcoin, câștigând astfel 3,275 bitcoin în acest proces, aproximativ 200.000 de dolari la prețurile actuale ale pieței.

Mineritul presupune utilizarea unor computere puternice pentru a rezolva probleme matematice complexe, pentru a verifica tranzacțiile și a adăuga noi „blocuri” la blockchain-ul Bitcoin.

În schimbul „muncii” lor de a adăuga următorul bloc la blockchain, minerii primesc o cantitate de  bitcoin nou minat, cunoscută în general sub numele de „recompensa blocului”, precum și taxele de tranzacționare ale utilizatorilor.

Minerii solitari care rezolvă blocuri pe blockchain-ul Bitcoin sunt rari. Din cele aproximativ 859.000 de blocuri care au fost produse de la înființarea Bitcoin, doar 291 au fost prelucrate de un miner unic, adică mai puțin de 0,035%. De obicei, blocurile de pe blockchain-ul Bitcoin sunt rezolvate de grupuri și ferme miniere mari, care dispun de putere de calcul

Ultimul caz în care un miner solo a primit întreaga recompensă a blocului a fost luna trecută, pe 24 iulie, când minerul de succes a primit 3,19 bitcoin, aproximativ 210 000 de dolari la acea dată.


Numărul “balenelor” care dețin bitcoin atinge un echivalent de maxim de 17 luni

În ciuda scăderii prețului bitcoin, numărul de adrese care dețin peste 100 de bitcoin, „balenele bitcoin”, a atins un maxim de 17 luni.

Datele transmise de platforma de analiză blockchain Santiment arată că în ultima lună s-a înregistrat un câștig net de 283 de portofele care dețin cel puțin 100 de bitcoin, aducând totalul la 16.120 de adrese.

În plus, după cum a subliniat CryptoQuant, cantitatea de bitcoin disponibilă pe burse este la noi minime ale anului, în prezent 2,62 milioane de bitcoin.

Având în vedere că rezervele de bitcoin de pe burse au atins noi minime ale anului, acest lucru ar putea indica o reducere a presiunii de vânzare în viitor, ceea ce ar putea favoriza o piață bull dacă și cererea continuă să crească.

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro are peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 75 de țări. Credem că schimbul de cunoștințe înseamnă putere și că putem avea mai mult succes împreună. Astfel, am creat o comunitate globală de investitori de succes concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și pentru a vă crește veniturile. Pe eToro, puteți tranzacționa o gamă variată de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: puteți tranzacționa direct, puteți investi într-un portofoliu sau copia alți investitori. Vizitați centrul nostru media aici pentru cele mai recente știri.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

VIDEO Vacanță terminată cu o tragedie – Tânâră moartă, după ce o statuie i-a fost aruncată în cap de la balcon

MAE: Luminiţa Odobescu a prezentat, la Toronto, experienţa României în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse