MAE: Luminiţa Odobescu a prezentat, la Toronto, experienţa României în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a prezentat, la Toronto, experienţa României în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse, combaterea discriminării şi stereotipurilor, eliminarea tuturor formelor de violenţă şi abuz.

Ea a participat în aceste zile la reuniunea „Women Foreign Ministers’ Meeting”, organizată la Toronto de miniştrii afacerilor externe canadian, Melanie Joly, şi jamaican, Kamina Johnson Smith.

Discuţiile s-au concentrat pe două teme – „Femeile în spaţiul public” şi „Lideri femei în era dezinformării”.

Potrivit MAE, în intervenţiile sale, ministrul român a reiterat importanţa pe care Ministerul Afacerilor Externe o acordă oportunităţilor egale în diplomaţia română, fapt care a condus la o situaţie de paritate femei-bărbaţi, atât în ceea ce priveşte personalul MAE în ansamblu, cât şi la nivelul funcţiilor de conducere din minister.

De asemenea, a prezentat experienţa României în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse, combaterea discriminării şi stereotipurilor, eliminarea tuturor formelor de violenţă şi abuz.

Oficialul român a semnalat, de asemenea, importanţa combaterii acţiunilor de dezinformare şi manipulare care vizează femeile aflate în poziţii de conducere şi, în general, rolul femeilor în spaţiul public.

În marja reuniunii, ministrul Luminiţa Odobescu a avut întrevederi cu o serie de omologi şi cu oficiali canadieni. De asemenea, a avut loc o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Toronto şi cu un grup de studenţi ai Universităţii York, la un curs susţinut de lectorul universitar dr. Dan Berbecel. AGERPRES/(AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Bitcoin, sub pragul 60.000 de dolari, dar se întrevede o revenire în urma reducerii ratelor dobânzilor (analiză)

Ministrul Luminiţa Odobescu, la reuniunea ministrelor afacerilor externe – „Women Foreign Ministers’ Meeting”, organizată la Toronto