Lavrov ‘face mișto’ de Kamala Harris: ‘Preşedintele Putin are un bun simţ al umorului’

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, vicepreşedinta Kamala Harris, în alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, a spus ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului Sky News Arabia, transmite sâmbătă Reuters, potrivit Agerpres.

Putin a spus la începutul acestei luni că Rusia doreşte ca Harris să câştige alegerile, într-un comentariu cu tentă ironică în care a invocat râsul ei ‘molipsitor’ drept motiv pentru a o prefera pe candidatului republican, fostul preşedinte Donald Trump. Remarca liderului rus a determinat Casa Alba să spună că Putin nu ar trebui să mai comenteze alegerile din 5 noiembrie.

‘A fost o glumă’, a spus Lavrov, întrebat cât de mult schimbarea preşedintelui american va afecta politica externă a Rusiei.

‘Preşedintele Putin are un bun simţ al umorului. El glumeşte deseori în declaraţiile şi interviurile sale’, a adăugat Lavrov.

‘Nu văd diferenţe pe termen lung în atitudinea noastră faţă de alegerile actuale sau trecute în Statele Unite, pentru că acestea sunt conduse de deep-state-ul notoriu’, a mai spus ministrul rus.

Comentariile sale au fost publicate vineri pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Volodimir Zelenski suplimentează bugetul armatei cu 12 miliarde de dolari

Tenis: Laura Siegemund va juca finala turneului de la Hua Hin (WTA)