Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei: Israelul comite ”crime neruşinate” împotriva copiilor

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat sâmbătă că Israelul comite ”crime neruşinate” împotriva copiilor, nu împotriva combatanţilor, comentariile sale venind la o zi după ce un atac aerian israelian asupra capitalei libaneze, Beirut, a ucis cel puţin 31 de persoane, inclusiv trei copii şi şapte femei, potrivit ministerului libanez al sănătăţii, transmite Reuters.

Atacul de vineri, care, potrivit unei surse, a vizat o clădire de lângă o grădiniţă, a fost cel mai mortal într-un an de conflict între Israel şi miliţia Hezbollah libaneză susţinută de Iran.

A urmat unor două zile de atacuri în care pagerele şi walkie-talki-urile folosite de membrii Hezbollah au fost detonate de la distanţă.

Libanul a pus atacurile pe seama Israelului, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat implicarea sa.

Khamenei a spus că Israelul nici măcar nu îşi ascunde diferitele forme de ”crime neruşinate” din Gaza, Cisiordania, Liban şi Siria.

Nu se luptă cu ”bărbaţi luptători, ci cu oameni obişnuiţi”, a declarat Khamenei unui grup de trimşi din ţările musulmane la Teheran, în declaraţii difuzate la televiziunea de stat.

”Incapabili să-i rănească pe adevăraţii luptători din Palestina, aceştia îşi exprimă furia răutăcioasă asupra copiilor mici, pacienţilor din spitale şi şcolilor pline de copii mici”.

Tot sâmbătă, într-o demonstraţie de forţă, Iranul şi-a prezentat racheta balistică ”Jihad”cu combustibil lichid, într-o singură etapă, cu un focos detaşabil puternic exploziv şi o rază de acţiune de 1.000 km, potrivit televiziunii de stat.

Rachetele au fost expuse, împreună cu alte echipamente militare, în timpul unei parade care marchează aniversarea începerii războiului din 1980-88 cu Irakul.

 

Vlad Gheorghe, reprezentantul DREPT: Mâine ne vedem la sediul Biroului Electoral Central pentru a protesta împotriva interpretării abuzive dată legislaţiei, privind condiţiile de calificare a unei formaţiuni ca partid parlamentar

Ce pericole ascund picăturile de nas: Avertismentul unui medic ORL