Patriarhul Rusiei spune că vine Apocalipsa: ‘Există amenințări constante cu un conflict nuclear global’

„Diavolul seamănă întotdeauna semințe de discordie și uneori ispitește reprezentanții religiilor să participe la o astfel de discordie. Cred că atât partea iraniană, cât și partea noastră înțeleg clar că acestea sunt forțe întunecate diavolești la lucru și în niciun caz adevărații reprezentanți ai religiei nu pot participa la întărirea sau dezvoltarea tendințelor negative în relațiile dintre țări și popoare, dar mai ales în relațiile dintre țări și popoare. între religii. Prin urmare, comisia pe care o avem nu are un fel de funcție decorativă de „dialog de dragul dialogului”, cu atât mai puțin o funcție politizată – sunt profund convins că prin această comisie ambele părți se străduiesc pentru o mai bună înțelegere reciprocă și formarea de poziţii comune asupra acelor probleme pe care le consideră importante. Au trecut douăzeci și cinci de ani, iar viața arată că aceasta a fost o întreprindere foarte corectă și îmi amintesc încă o dată cu recunoștință lui Dumnezeu de prietenia noastră cu Ayatollah Tashiri, cu care am devenit foarte prietenoși și am lucrat împreună.

Ortodocșii au multe poziții comune cu reprezentanții islamului în probleme de moralitate, rolul religiei în viața publică, pe tema familiei și căsătoriei.

O anumită parte a umanității de a dezvolta cultul închinării omului, uitând de Dumnezeu. Este o tendință foarte periculoasă care poate duce în cele din urmă la moartea civilizației umane. Și astăzi vedem semne ale acestui pericol. Există amenințări constante cu un conflict nuclear global. Diplomația unui număr de țări s-a transformat în limbajul șantajului și al amenințărilor”, a menționat PF Kirill, conform adevarulbisericii.ro.

În timpul conversației, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a atins situația din Ucraina și rădăcinile istorice ale evenimentelor care au loc acolo, concentrându-se în special pe opresiunea și persecuția directă lansate de stat împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene: „În Ucraina, care își declară alegerea europeană, dorința de democrație și libertate, a început oprimarea activă și discriminarea Bisericii. Vorbim și despre sechestrarea bisericilor de către cei care sunt împotriva Bisericii; credincioșii suferă, liderii religioși sunt privați de libertate. Se pare că sistemul internațional post-Al Doilea Război Mondial funcționează foarte prost (dacă nu deloc) atunci când este nevoie. Dar liderii religioși – cei care își simt cu adevărat responsabilitatea în fața lui Dumnezeu – trebuie să fie purtători de cuvânt, vestitori ai adevărului și, în acest context, evaluăm foarte pozitiv relațiile pe care Biserica noastră le-a dezvoltat cu musulmanii din Iran”, a menționat Patriarhul, conform sursei citate.

 

Pământul va avea o a doua lună pentru două luni în acest an. Ce este 2024 PT5, descoperit recent de cercetători

Un pas către pace în Orientul Mijlociu – Erdogan vrea să se întâlneacă cu Bashar al-Assad