Ucraina vrea să lase Rusia fără muniție: A bombardat două depozite

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, a anunţat armata ucraineană, relatează AFP.

Armata ucraineană şi serviciile de securitate ucrainene (SBU) au lovit un depozit de muniţie din Tihoreţk, în regiunea Krasnodar (sud-vest), potrivit unui comunicat publicat pe Telegram. Este vorba despre „unul dintre cele mai mari trei depozite de muniţie” din Rusia şi o „locaţie cheie” pentru logistica trupelor ruse, a afirmat armata ucraineană, scrie agerpres.ro.

Un al doilea depozit care ţine de departamentul de artilerie al Ministerului rus al Apărării a fost lovit de serviciile de securitate ucrainene la Oktiabrskii, în regiunea Tver, potrivit aceleiaşi surse.

Imaginile publicate pe reţelele sociale, a căror autenticitate nu a putut fi verificată de AFP, arată explozii foarte puternice, numeroase detonări şi nori mari de fum.

Autorităţile regionale ruse au menţionat lovituri cu drone în aceste zone, fără însă a preciza ţintele. Potrivit acestora, loviturile nu s-au soldat cu victime.

Autorităţile din Krasnodar au ordonat anterior evacuări după izbucnirea unui incendiu legat de o dronă ucraineană, iar cele din Tver au anunţat că şi aici au avut loc atacuri.

Miercuri, Ucraina a revendicat distrugerea unui depozit în care erau stocate rachete şi muniţie de artilerie în Toropeţ, tot în regiunea Tver. Potrivit armatei ucrainene, aici se aflau rachete balistice, bombe aeriene ghidate şi muniţie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Pământul va avea o a doua lună pentru două luni în acest an. Ce este 2024 PT5, descoperit recent de cercetători

Un pas către pace în Orientul Mijlociu – Erdogan vrea să se întâlneacă cu Bashar al-Assad