Fotbal: Chelsea, victorie lejeră pe terenul lui West Ham în Premier League

Chelsea a obţinut sâmbătă o victorie lejeră, cu scorul de 3-0, pe terenul altei echipe londoneze, West Ham United, într-un meci care a avut loc în etapa a 5-a din Premier League.

Chelsea s-a desprins rapid după dubla lui Nicolas Jackson din minutele 4 şi 18. Cole Palmer a mărit diferenţa în al doilea minut al reprizei secunde, din pasa aceluiaşi Jackson. Echipa antrenată din vară de italianul Enzo Maresca are trei succese consecutive în campionat şi este în acest moment pe poziţia a 4-a a clasamentului, cu 10 puncte.

West Ham, şi ea cu un nume nou pe banca tehnică din actualul sezon, spaniolul Julen Lopetegui, a pierdut toate cele trei meciuri de acasă din acest campionat şi, cu doar 4 puncte, este pe locul 14.

Tot sâmbătă, Liverpool a învins-o uşor pe Bournemouth, cu 3-0, pe teren propriu. Luis Diaz, autor al unei duble, a fost înlocuit de Federico Chiesa, care a debutat astfel la Liverpool. Darwin Nunez a înscris celălalt gol al echipei de pe Anfield.

 

 

Foto: (c) Peter Powell/REUTERS 


Fundaşul Radu Drăguşin a rămas pe banca de rezerve în victoria de acasă a lui Tottenham Hotspur, 3-1 acasă cu Brentford. Tottenham a luat gol în primul minut, când a înscris Bryan Mbeumo. Gazdele au marcat în minutul 8 prin Dominic Solanke, la primul său gol pentru Spurs, apoi prin Brennan Johnson (28) şi James Maddison (85).

Liverpool este lider, cu 12 puncte, devansând-o la golaveraj pe campioana en titre Manchester City, ce are un meci mai puţin disputat. Pe locul 3, tot cu 12 puncte, se află Aston Villa.

Tottenham ocupă locul 10, cu 7 puncte.

Rezultate consemnate sâmbătă:
West Ham United – Chelsea 0-3
Au marcat: Jackson (4, 18), Palmer (47)

Liverpool – Bournemouth 3-0
Au marcat: Luis Diaz (26, 28), Nunez (37)

Southampton – Ipswich Town 1-1
Au marcat: Dibling (5), respectiv Morsy (90+5)

Leicester – Everton 1-1
Au marcat: Mavididi (73), respectiv Ndiaye (12)

Tottenham Hotspur – Brentford 3-1
Au marcat: Solanke (8), Johnson (28), Maddison (85), respectiv Mbeumo (1)

Fulham – Newcastle United 3-1
Au marcat: Jimenez (5), Smith-Rowe (22), Nelson (90+2), respectiv Barnes (46)

Aston Villa – Wolverhampton 3-1
Au marcat: Watkins (73), Konsa (88), Duran (90+4), respectiv Cunha (25)

Sâmbătă mai are loc întâlnirea Crystal Palace – Manchester United, iar duminică se joacă partidele Brighton – Nottingham Forest şi Manchester City – Arsenal.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)

Sursa: www.agerpres.ro

Ce se întâmplă cu facturile la curent din martie 2025, când expiră plafonarea? Scenariul luat în calcul de ministrul Burduja

Un bărbat a distrus o sculptură Ai Weiwei la deschiderea unei expoziţii de artă în Italia – VIDEO