Nicolae Ciucă, mărturisiri din viaţa de familie: I-am spus soţiei că, dacă eu aş fi fost tu, nu aş fi stat măritată cu mine atâta timp. Pentru că nu prea am fost acasă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat, sâmbătă, la Şcoala politică a femeilor liberale, care este cea mai importantă calitate a soţiei sale şi cum îi arată că o apreciază. ”I-am spus soţiei că, dacă eu aş fi fost tu, nu aş fi stat măritată cu mine atâta timp. Pentru că nu prea am fost acasă”, a mărturisit liderul PNL.

Nicolae Ciucă a răspuns, sâmbătă, la Şcoala Politică a Organizaţiei de Femei a PNL, unor întrebări care ţin de viaţa sa personală şi de experienţele sale profesionale şi personale. 

 
El a fost întrebat care este cea mai importantă calitate a soţiei sale şi cum îi arată că o apreciază.

 
”Vă spun ceea ce i-am spus ei şi am şi declarat public, o să repet: i-am spus că, dacă eu aş fi fost tu, nu aş fi stat măritată cu mine atâta timp. Pentru că nu prea am fost acasă”, a mărturisit Nicolae Ciucă. 
 
Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte a fost, de asemenea, întrebat de ce alege doar România pentru concediile sale.
 
”Pentru că nu-ţi ajunge o viaţă să o descoperi”, a răspuns Ciucă.
 
Nicolae Ciucă a corectat-o pe una dintre participantele la reuniunea de partid, atunci când aceasta a afirmat că limba română este singura care are un cuvânt precum ”dor”, care nu poate fi tradus în alte limbi. Ciucă i-a spus liberalei că şi limba portugheză are un cuvânt similar, ”saudade”. 
 
”În cele două limbi se regăseşte acest cuvânt cu semnificaţie aparte, pornite din suflet, nu din înţelegere”, a spus Ciucă.
 
El a vorbit şi despre soldaţii români, despre care a spus că ”sunt foarte umani, foarte empatici, foarte solidari”.
 
Nicolae Ciucă a fost îndelung aplaudat la reuniunea femeilor liberale, la care au participat peste 400 de membre de partid care, au scandat ”Ciucă, preşedinte!”.

Zhang Zhizhen, tenismanul chinez cu cea mai bună poziţie în ierarhia mondială, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Hangzhou

Ciucă, în faţa femeilor liberale: Am cerut şi cer preşedinţilor de filiale să respecte ceea ce ne-am angajat vis-a-vis de procentul de gen pe liste. Dacă dumnealor nu o fac, aveţi încredere că voi face tot ce ţine de mine să-mi respect promisiunea