Meteorologii și polițiștii au lansat avertizări: Ceață densă în mijlocul țării

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ceață valabilă duminică dimineață în mai multe localități din județele Brașov și Covasna. Polițiștii îi avertizează pe șoferi să conducă prudent în zonele afectate de ceață, scrie Mediafax.

Potrivit avertizării Administrației Naționale de Meteorologie, este vorba despre „ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m”.

În județul Covasna, ceață este la Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani, iar în județul Braşov sunt afectate localitățile Făgăraș, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea și Beclean. Avertizarea cod galben este valabilă duminică, până la ora 9.00.

Și Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române avertizează că „pe multe artere rutiere din județele Brașov și Covasna, vizibilitatea în trafic fiind redusă izolat la sub 50 de metri”.

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, sporind atenția la volan, asigurându-se foarte bine înainte de schimbarea direcției, să evite efectuarea de manevre riscante, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și sistemele de dezaburire și să mărească distanţa de siguranță dintre autovehicule”, au transmis cei de la Infotrafic.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Opt străini aflaţi în situaţii ilegale au fost depistaţi de poliţiştii de imigrări din Bucureşti şi Ilfov, într-o singură zi

Autoritatea financiară din SUA cere sancțiuni pentru Elon Musk din cauza comportamentului său în cazul preluării Twitter