VIDEO Bombardament asupra Harkovului – Sunt cel puțin 20 de victime

Guvernatorul regiunii ucrainene vizate, Oleg Sinegubov, a afirmat pe Telegram că printre răniţi se numără şi un copil de 8 ani şi doi adolescenţi. Oficialul a difuzat imagini cu moloz în faţa unei clădiri cu mai multe etaje şi un automobil ars.

Ihor Terehov, primarul oraşului, a comunicat că zeci de locatari au fost evacuaţi şi mai multe automobile au luat foc.

Înainte de invazia rusă, Harkovul era al doilea oraş ca mărime din Ucraina, cu peste un milion de locuitori. Rusia a încercat să îl ocupe la începutul războiului, însă nu a reuşit şi de atunci bombardamentele de acolo au fost printre cele mai grele suferite de ucraineni.

Apărarea antiaeriană ucraineană a anunţat că a distrus 71 din 80 de drone de atac lansate de ruşi sâmbătă noaptea, iar alte şase astfel de vehicule aeriene fără pilot s-au pierdut după ce au fost neutralizate prin mijloace electronice. Rusia a lansat şi două rachete dirijate din partea ocupată a regiunii Lugansk din estul Ucrainei, a mai informat aviaţia militară ucraineană, fără a preciza ce s-a întâmplat cu armele respective.

La rândul lor, ruşii afirmă că au doborât în cursul nopţii 15 drone lansate de Ucraina asupra teritoriului Rusiei. Conform ministerului apărării de la Moscova, apărarea antiaeriană rusă a distrus şase drone deasupra Mării Azov, patru în regiunea Rostov din sudul Rusiei, iar restul în regiunile Kursk, Astrahan, Belgorod şi Voronej.

Sursa: www.stiripesurse.ro

ÎPS Teodosie, noi declarații controverste: Ce spune despre concubinaj

Hochei: CSM Galaţi, victorie cu CSA Steaua Bucureşti, într-un meci din Cupa României