Cel puţin 12 persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra unei clădiri de apartamente din oraşul ucrainean Harkov

Forţele ruse au lovit sâmbătă seara un bloc de apartamente cu mai multe etaje din al doilea mare oraş al Ucrainei, Harkov, rănind cel puţin 12 persoane şi ducând la evacuarea unora dintre locuitorii săi, a declarat primarul Ihor Terekhov, transmite Reuters.

Harkov, situat la 30 de kilometri de graniţa cu Rusia, a fost o ţintă frecventă a atacurilor Moscovei de când trupele Kremlinului şi-au lansat invazia din februarie 2022.

Terekhov a spus pe aplicaţia de mesagerie Telegram că ruşii au desfăşurat o bombă ghidată şi că operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare la faţa locului. El a declarat că multe ferestre au fost sparte şi 60 de locuitori au fost evacuaţi din clădire.

Radiodifuzorul public Suspilne a relatat că bomba a aterizat într-un copac în apropierea uneia dintre intrările clădirii şi că o serie de maşini au explodat sau au fost incendiate.

Guvernatorul regional Oleh Siniehubov a declarat că printre cei răniţi se numără un copil. El a spus că au avut loc două atacuri asupra oraşului şi un atac în apropierea oraşului Izium, la sud-est de Harkov, care a incendiat două case private.

Vineri, forţele ruse au lansat trei lovituri asupra Harkovului, rănind 15 persoane.

Mai la sud, un atac cu dronă rusă a ucis două persoane, sâmbătă, în oraşul Nikopol, a declarat guvernatorul regional.

La Kurahove, unul dintre punctele focale ale înaintării lente a Rusiei prin regiunea Doneţk, o persoană a fost ucisă într-o lovitură de artilerie rusă, au declarat procurorii regionali.

Şi autorităţile locale din regiunea Sumi au declarat că avioanele ruseşti au lovit infrastructura energetică în oraşul Şoţka.

Sumi a fost o altă ţintă frecventă a atacurilor ruseşti şi se află vizavi de regiunea Kursk, din sudul Rusiei, unde forţele ucrainene au lansat o incursiune luna trecută.

 

Cel puţin 12 persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra unei clădiri de apartamente din oraşul ucrainean Harkov

Jude Bellingham l-ar fi insultat pe arbitrul meciului Real Madrid – Espanol Barcelona. Englezul ar putea fi suspendat