S-au făcut primele rețineri după bătaia din Pantelimon și de la spital – Ce mesaj transmite șefa IPJ Ilfov

Șase dintre indivizii care s-au bătut, sâmbătă, în Orașul Pantelimon și la spitalul cu același nume din București au fost reținuți, anunță Poliția.

„Ieri, 21 septembrie 2024, în jurul orei 10.40, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov a fost sesizat prin apel 112, despre un incident violent, între mai multe persoane, care se desfășura în orașul Pantelimon.

În 3 minute de la sesizare au ajuns la adresa indicată primele echipaje de poliție, care au acționat pentru stoparea acțiunilor violente și restabilirea stării de normalitate.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relația dintre un bărbat și o femeie.

În urma intervenției imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident.

12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliție pentru audieri, fiind și la acest moment în custodia polițiștilor.

Alte 4 persoane sunt în spitale pentru investigații medicale, aflandu-se sub paza polițiștilor, iar alți 3 participanți urmează să fie audiați.

Toate aceste activități se derulează sub coordonarea procurorului de caz, iar până în present 6 persoane au fost reținute.

După stoparea conflictului și identificarea participanților, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță, au fost sporite progresiv echipajele de poliție și jandarmerie implicate în acțiune. Au fost organizate filtre la toate intrările și ieșirile din localitate, iar Poliția Capitalei a organizat filtre în sectoarele 2 și 3.

Aproximativ 400 de polițiști și jandarmi au fost angrenați în activitățile derulate în acest caz în județul Ilfov și în București.

În activități au fost angrenați și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș „.

Prin misiunile derulate ieri și care vor continua astăzi, transmitem un mesaj foarte ferm: acționăm fără menajamente și toleranță față de cei care folosesc forța și intimidarea, mai ales într-un spațiu cum este spitalul.

Continuăm să adoptăm proactiv măsuri pentru siguranța cetățenilor din localitate.

În urma acțiunilor polițiștilor a fost restabilită rapid ordinea publică, a fost îndepărtat potențialul pericol pentru alți cetățeni și au fost identificați rapid participanții la acest conflict.

Cu ocazia măsurilor polițienesti dispuse după producerea evenimentului, pentru menținerea ordinii și siguranței publice precum și prevenirea oricăror alte fapte antisociale, în filtrele organizate polițiștii au oprit si verificat mai multe autovehicule.

În acest context a fost oprit un autoturism în care se aflau 6 persoane, iar în urma controlului corporal și auto efectuat, au fost găsite mai multe obiecte interzise la deținere, față de aceste persoane fiind dispuse măsuri legale în consecință.

Misiunea s-a concentrat pe aplanarea conflictului și pe identificarea și prinderea celor care au participat la acest incident.

S-a comunicat în permanență cu Poliția Capitalei.

Persoanele rănite au fost transportate la trei unități medicale.

În primă fază, polițiștii au audiat persoanele rănite pentru a identifica autorii agresiunilor și a îi depista, pentru a elimina pericolul public.

Ulterior, cu sprijinul Jandarmeriei Române, am asigurat măsuri de ordine publică la toate unitățile medicale în care se aflau persoane implicate în conflict.

Subliniez faptul că polițiștii din București fac în prezent verificări la firma care ar fi trebuit să asigure paza și intervenția la evenimentul de la Spitalul Pantelimon, responsabilă pentru intervenția în primă fază, urmând ca față de aceasta să fie luate măsuri legale.

Vă asigurăm că vom continua activitățile în slujba cetățenilor și vom aloca resursele necesare, pentru sancționarea tuturor celor care vor încălca legea”, a declarat Mădălina Moșoiu, șefa IPJ Ilfov.

ANPIS: 157.679 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în august 2024

Situația degenerează în Orientul Mijlociu – Israelul, atacat și dinspre Irak