Tulcea: Aproape 87.000 de persoane, în prima zi a Festivalului borşului lipovenesc din Jurilovca

Aproape 87.000 de persoane au participat la evenimentele organizate în portul Jurilovca de primăria comunei tulcene în cadrul Festivalului borşului lipovenesc, concertul susţinut de Gipsy Kings adunând circa 55.000 de persoane, conform unui comunicat remis duminică de Primăria comunei Jurilovca.

Unitatea administrativ-teritorială a dat folosinţă anul acesta un sistem de camere inteligente care monitorizează traficul din cele două porturi, potrivit sursei.

 

 

„Sâmbătă, 21 septembrie, Jurilovca a fost vizitată, pe parcursul întregii zile, de aproximativ 87.000 de oameni, care au participat la prima zi a ediţiei din acest an a Festivalului Borşului Lipovenesc de Jurilovca. (…) Pe parcursul întregii zile de 21 septembrie în zona Festivalului au intrat aproximativ 87.000 de persoane, iar vârful a fost atins în timpul concertului Gipsy Kings, când în Portul Nou se aflau peste 55.000 de persoane”, indică sursa citată.

Circa 120 de comercianţi le oferă vizitatorilor produse preparate după reţete tradiţionale.

„În prima zi, am gătit tone de borş, cantităţi exagerate de peşte, nu ştiu să vă spun exact, totul a mers foarte bine. Toată lumea a fost foarte mulţumită”, a declarat unul dintre comercianţii participanţi la eveniment, Mariana Mocanu, din comuna Jurilovca.

Oaspeţii evenimentului veniţi din întreaga ţară au plecat de la festival cu mâncare la pachet.

 

 

„Am mâncat storceag, caras şi ne-am luat acasă scoici. Preţurile nu mi s-au părut exagerate. Suntem din Mangalia, dar aici mâncarea e altfel”, a afirmat Ana C.

Festivalul borşului lipovenesc din Jurilovca se va încheia duminică cu concertele susţinute de Radu Captari, Zuralia, Denis Ştefănescu, Georgiana Lăpădat, Proconsul, Irina Rimes şi Damian&Brothers.

„Am fost plăcut impresionat azi noapte (în noaptea de sâmbătă spre duminică), când am început operaţiunea de igienizare a zonei festivalului, să constat că avem foarte puţin de lucru în zona rezervată concertelor. Faptul că atragem un public civilizat, care se poate bucura în mod responsabil de un astfel de eveniment este o răsplată pentru eforturile întregii echipe care lucrează, an de an, la organizarea Festivalului borşului lipovenesc de Jurilovca”, a declarat primarul Eugen Ion, potrivit comunicatului de presă.

 

 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Tulcea. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

 

Foto (c): Luisiana BIGEA/AGERPRES FOTO

Sursa: www.agerpres.ro

Parma, cu două goluri în minutele adiţionale, a smuls remiza la Lecce în Serie A

IPJ Sibiu: Accidentul de pe A1, produs din cauză că nu s-ar fi păstrat distanţa regulamentară