Bursa de Valori București: Valoarea tranzacțiilor săptămânale a crescut. Acţiunile Hidrolelectrica în topul tranzacțiilor

Conform datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, săptămâna care se încheie duminică a fost cea mai bună din ultima lună din punct de vedere al valorii tranzacţiilor cu acţiuni.

Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost marţi, 17 septembrie, când rulajul cu acţiuni a fost de 117,9 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, luni, 16 septembrie, când schimburile înregistrate s-au cifrat la 22,3 milioane de lei.

În intervalul 16 – 20 septembrie, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Hidroelectrica, cu schimburi în valoare de 106,4 milioane de lei, Banca Transilvania – 36,3 milioane de lei şi OMV Petrom – 29,4 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii pe segmentul principal al BVB au consemnat, în săptămâna care se încheie duminică, titlurile Carbochim, care s-au apreciat cu 11,49%, TTS (Transport Trade Services) – plus 10,25% şi SIF Hoteluri – plus 7,39%.

La polul opus, cele mai severe deprecieri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile companiilor Electrocontact – minus 12,50%, Condmag – 9,09% şi AETA – 7,60%.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Superliga: Farul Constanţa a învins cu 2-1 Sepsi. Golurile constănţenilor, marcate de Alibec

Lando Norris a câştigat Marele Premiu de la Singapore la Formula 1