Patriarhia Română și Patriarhia Rusiei au rupt legăturile? Patriarhul Kirill nu i-a trimis mesaj de condoleanțe și Patriarhului Daniel, în urma inundațiilor

Un nou semn al tensiunilor dintre Patriarhia Română și Patriarhia Rusiei ar putea fi interpretat dintr-o recentă decizie a Patriarhului Kirill al Moscovei. Acesta a trimis un mesaj de condoleanțe Mitropolitului Sava al Varșoviei și întregii Polonii, în urma inundațiilor care au afectat regiunile de sud ale Poloniei, dar nu a transmis un mesaj similar Patriarhului Daniel al României, deși 7 români au murit, titrează adevarulbisericii.ro.

În mesajul său, Patriarhul Kirill a transmis solidaritate și rugăciuni pentru cei afectați, subliniind că, „atunci când un membru suferă în Biserica lui Hristos, toți membrii suferă împreună cu el” (1 Cor. 12:26). Cu toate acestea, absența unui mesaj adresat Patriarhului României, în contextul unor evenimente recente care ar fi putut justifica o astfel de comunicare, ridică întrebări despre starea actuală a relațiilor dintre cele două Patriarhii.

Această situație alimentează speculațiile că legăturile dintre Patriarhia Română și Patriarhia Rusiei sunt tensionate, posibil ca urmare a unor poziționări divergente pe scena internațională și în cadrul Bisericii Ortodoxe.

Sursa: www.stiripesurse.ro

George Simion a întrerupt evenimentul de prezentare a candidaților AUR pentru Parlament

Constantin Popovici a câștigat prima etapă de Cupă Mondială la sărituri în apă de la mare înălțime