‘Animalul politic’ de la Apele Române, trimis a treia oară în judecată de DNA: Ar fi angajat ilegal un director la Galați, zonă afectată mai mereu de inundații

DNA l-a trimis din nou în judecată, zilele trecute, pe Petru Avram, fostul șef de la Apele Române Iași. Acesta este cel de-al treilea dosar în care a fost pus acuzare Avram. Cumătru cu președintele CJ Iași, Costel Alexe, acesta a devenit faimos în spațiul public după ce, în cadrul unei investigații a jurnaliștilor de la Recorder, s-a lăudat că este „un animal politic”.

Alături de Avram, mai sunt doi inculpați în acest dosar, foști angajați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad-sucursala cu sediul în Iași a Administrației Naționale Apele Române. Este vorba de Sebastian Gabriel Fordea și Laurențiu Nicolae Pricope, angajați, în 2020, la două filiale din Moldova ale Ape-Prut: primul a fost inginer-șef la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, iar al doilea – director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați, scrie reporteris.ro.

Cei trei sunt acuzați de săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit sau complicitate.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad s-a constituit parte civilă în dosar pentru a recupera salariile încasate necuvenit de Pricope și Fordea.

Ancheta ar fi început la momentul demarării altui dosar penal în care a fost implicat Avram – „Chelnerița” și a descoperit că angajările lui Fordea și Pricope au fost ilegale. După demararea anchetei, cei doi și-au pierdut posturile.

Declarațiile de avere semnate de cei doi inculpați în 2020, anul în care au ajuns la Ape-Prut, arată că, în anul anterior, Fordea fusese administrator de patrimoniu la o grădiniță din Vaslui de unde încasase aproape 30.000 de lei în tot anul, iar Pricope – consilier juridic la o firmă de comerț cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule și la o alta, cu activități ale agenților și broker-ilor de asigurări, venitul său total fiind de aproape 17.000 de lei.

Pricope a fost numit pe filiera PMP, iar Fordea pe filiera PNL, cele două partide fiind, la acel moment, în alianță la nivel național și la guvernare. În prezent, Pricope este membru PNL, partid care l-a recuperat și, anul trecut, l-a numit șef al Agenției ARR din Galați.

De precizat că Pricope fusese numit la Galați, adică județul care s-a confruntat cu mai multe inundații catastrofale, una chiar în această lună.

Este cel de-al treilea dosar în care Petru Avram a fost trimis în judecată de DNA. Primul, numit generic „Chelnerița” a fost demarat după o investigație Recorder și a avut drept obiect tot angajări ilegale în cadrul instituției. Dosarul se află în pronunțare pe fond, o decizie fiind așteptată pe 25 septembrie.

În al doilea dosar, Avram este judecat pentru faptul că a ordonat ca utilaje din cadrul Administrației să efectueze, fără contract, deznisipări pe terenul deținut de nașul Costel Alexe în comuna Victoria unde, apoi, a fost înființat Arcaland. Următorul termen al acestui proces este programat pe 30 octombrie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Armă de asalt care funcţionează pe principiul Automatului Kalaşnikov, în faza finală de prototip industrial la Fabrica de Arme de la Cugir – FOTO

Moment istoric! Papa Francisc confirmă că vrea să facă mereu Paștele cu ortodocșii: ‘Sărbătoarea comună să nu mai fie o excepție, ci să devină o normalitate’