Atenție, profesori! Proba scrisă a definitivatului, mai devreme decât anul trecut – anunțul făcut de Ministerul Educației

„Important pentru profesorii care susțin în anul acesta școlar definitivatul: proba scrisă va avea loc cu aproape două săptămâni mai devreme decât anul trecut”, se arată în postare.

Conform calendarului prezentat, până în 10 octombrie 2024 va avea loc înscrierea candidaților, iar până în 30 mai 2025 efectuarea inspecțiilor la clasă.

Proba scrisă va fi susținută în 8 iulie, iar afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, va avea loc în 21 iulie.

Acordarea definitivării şi a titlului de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar reprezintă recunoaşterea competenţelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Ca urmare a intrării în vigoare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, începând cu sesiunea 2012, examenul de acordare a definitivării în învăţământ a devenit examen naţional.

VIDEO George Simion se teme de inflitrați: Pe cine nu vrea să vadă pe listele AUR

Germania: SPD-ul lui Scholz are un uşor avans faţă de extrema dreaptă la alegerile regionale din Brandenburg, conform sondajelor la ieşirea de la urne