Traficul feroviar a fost oprit temporar pe secţia Turceni – Filiaşi; o locomotivă a unui tren de marfă a deraiat

Traficul feroviar pe secţia Turceni – Filiaşi este oprit temporar duminică seara, din cauza deraierii peste macazul din staţia Turceni a locomotivei unui tren de marfă, care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Constantin Rail Logistic, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii AGIFER şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Craiova.

„Personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului Constantin Rail Logistic în procesul de repunere pe şină a locomotivei deraiate. În prezent, este afectată circulaţia a două trenuri de călători, RE 2857 şi RE 9927, care staţionează temporar în staţionează în staţia Filiaşi. Călătorii trenului RE 2857 vor fi transportaţi cu mijloace auto pe distanţa Filiaşi – Turceni – Târgu Jiu, iar trenul RE 9927 şi următoarele trenuri de călători vor circula deviat pe relaţia Filiaşi – Cărbuneşti – Târgu Jiu. A fost îndrumată macaraua de mare tonaj (125 tf) din staţia CF Craiova, în vederea ridicării şi repunerii pe şină a locomotivei deraiate”, se precizează în comunicat.

Accidentul feroviar va fi investigat de către o comisie AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Preda)

Două persoane atacate de urs într-o localitate din judeţul Braşov

DSP Galați confirmă: Apa din municipiu respectă standardele de potabilitate