Crin Antonescu crede că planul lui Klaus Iohannis este să redevină preşedintele PNL / El afirmă că PSD nu va vota modificarea legislativă pentru ca şeful statului să candideze la parlamentare, iar PNL va fi lăsat în ”offside de imagine”

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a afirmat, duminică seară, că planul lui Klaus Iohannis este să redevină preşedintele PNL, dar a menţionat că pentru această funcţie nu este nevoie să ai calitatea de senator. Antonescu consideră că PSD nu va vota iniţiativa liberalilor pentru ca şeful statului să candideeze la alegerile parlamentare. ”La capătul acestor peripeţii de o săptămână, Partidul Naţional Liberal va fi puţin lăsat în offside de imagine”, susţine Crin Antonescu.

Crin Antonescu a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă îl vede pe Klaus Iohannis trecând de la funcţia de preşedinte la cea de senator.

”Da, totul se poate. De altfel, toată discuţia din ultima săptămână cred că porneşte de la o dorinţă a domniei sale. Nu ştiu exact, nu s-a exprimat public, dar cred că n-ar fi avut loc toată discuţia asta dacă nu ar fi fost un semn, chiar dacă nu public, de la domnia sa”, a afirmat fostul lider liberal.

El a fost întrebat dacă nu cumva Iohannis nu doreşte, de fapt, să redevină preşedintele PNL.

”Da, eu, de exemplu, cred că asta se va întâmpla sau în orice caz asta este calitatea domniei sale, numai că pentru aşa ceva nu e neapărat nevoie să ai calitatea de senator. De ce doreşte domnia sa să fie senator, asta nu mai pot să ştiu eu. Toate ipotezele internaţionale, cum ştiţi, care mai de care mai spectaculoasă, au căzut rând pe rând şi probabil că atâta a rămas ca să spun aşa”, a mai declarat Crin Antonescu.

Fostul preşedinte PNL consideră că nu se întâmplă nimic semnificativ în rândul liberalilor.

”Părerea mea e că nu se întâmplă nimic semnificativ, în afară de nemulţumirea unor oameni care eventual pleacă şi de discuţii tradiţionale discuţii pe la colţuri, văd că nu se întâmplă nimic Din punctul acesta de vedere, văd că există un optimism şi o solidaritate unanimă şi în legătură cu candidatura domnului Ciucă şi în legătură cu viitorul partidului, deci dacă totuşi se întâmplă ceva, ceva ce nu se vede, asta n-aş putea să vă spun. Părerea mea e că nimic semnificativ”, a explicat Antonescu.

El mai consideră că PSD nu va vota modificarea legislativă pentru ca Iohannis să poată candida la alegerile parlamentare şi astfel PNL va fi lăsat în offside de imagine.

”Estimarea mea e că totuşi Partidul Social Democrat nu va vota această modificare a legii pentru o persoană anume, Klaus Iohannis, şi la capătul acestor peripeţii de o săptămână Partidul Naţional Liberal va fi puţin lăsat în offside de imagine”, a mai afirmat Crin Antonescu.

PSD urmează să decidă în cursul zilei de luni dacă va susţine sau nu iniţiativa PNL. 

Tot duminică, fostul lider PNL Theodor Stolojan, fost prim-ministru, a afirmat că PNL îl va susţine pe preşedintele Klaus Iohannis, dacă doreşte să candideze la alegerile parlamentare, ”chiar cu entuziasm”, dar a menţionat că, după ce îşi termină mandatele, preşedintele României nu ar trebui să se mai amestece în luptele politice.

El consideră că după încheierea celui de-al doilea mandat, Iohannis ar trebui să fie port drapelul unei cauze şi a dat exemplul lui Al Gore, fostul vicepreşedinte al SUA, care, după încheierea mandatului, s-a implicat în lupta pentru protejarea mediului înconjurător.

 

Casa Albă spune că o ‘escaladare’ militară nu este în ‘interesul’ Israelului

Încă o tragere interesantă la loto: Ce numere au ieșit la 6 din 49