VIDEO Inundații catastrofale în Japonia. Au fost raportate mai multe victime și pagube enorme

Potrivit mass-media locală, șase persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte două sunt date dispărute, notează AFP.

Autoritățile caută în continuare opt persoane a căror situație este necunoscută. Aceste cifre ar putea crește pe măsură ce echipele de salvare își continuă operațiunile.

Regiunea Ishikawa a înregistrat cantități record de precipitații. Orașul Wajima, grav afectat și de cutremurul din ianuarie, a primit peste 540 de milimetri de ploaie în doar 72 de ore – cea mai intensă ploaie continuă de când se fac măsurători în zonă.

Inundațiile au lovit puternic și locuințele temporare construite pentru victimele cutremurului din ziua de Anul Nou, agravând situația deja precară a multor rezidenți. Akemi Yamashita, o locuitoare din Wajima, a descris situația ca fiind „sfâșietoare” și „desprinsă dintr-un film”.

Autoritățile au mobilizat forțele de autoapărare pentru a sprijini eforturile de salvare. Peste 4.000 de gospodării au rămas fără electricitate, iar peste 100 de zone sunt izolate din cauza drumurilor blocate de alunecări de teren.

Experții climatologi avertizează că astfel de evenimente meteorologice extreme ar putea deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Satoshi Sugimoto, meteorolog la Agenția Meteorologică Japoneză, a subliniat că regiunea se confruntă cu „ploi abundente de niveluri fără precedent”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul vrea să ‘redeseneze’ harta lumii și vrea să controleze o zonă largă în interiorul Libanului

Bilet câștigător online: Peste 100.000 de lei la Loto 5/40!