VIDEO Cazul care a șocat România – Întrebarea pe care fiul lui Adrian Iovan a pus-o mamei sale, după ce pilotul a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Designerul vestimentar Romanița Iovan a făcut, în direct la TV, dezvăluiri despre care care a șocat România cu ani de zile în urmă. Ea a povestit un episod pe care l-a trăiut după accidentul aviatic din Apuseni, în urmă căruia soțul ei, pilotul Adrian Iovan, a murit.

„Nu înțeleg cum dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata”, sunt cuvintele pe care Albert, fiul Romaniței Iovan, i le-a spus mamei sale la doar 7 ani.

Femeia de afaceri a povestit discuția pe care a avut-o cu fiul său, Albert, după moartea tatălui – pilotul Adrian Iovan. Romanița spune că episodul a fost unul dintre cele mai dificile din viața ei.

„Avea 7 ani atunci, țin minte. Țin minte că Albert era atât de matur în momentul ăla încât eu un pic de tot m-am speriat de maturitatea lui. M-a sunat domnul doctor Zamfir și mi-a zis că Colegiul medicilor s-a reunit pentru a-i oferi lui Albert o diplomă în numele tatălui. Și i-am zis, domnule doctor, lăsați-mă să vorbesc cu Albert și i-am zis lui Albert despre ce e vorba și mi-a zis «Mama, nu am nevoie de nicio diplomă, pentru că nu înțeleg cum dintr-un avion plin cu medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata ». Copil la 7 ani. L-am sunat pe Zamfir și i-am zis exact ce mi-a zis Albert”, a povestit Romanița Iovan.

Pilotul a murit pe 20 ianuarie 2014 în timpul unei curse umanitare, iar alături de acesta se aflau cinci medici, toți îndreptându-se spre Oradea pentru un transplant. Atunci, avionul pilotat de Iovan a aterizat forțat într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine.

În urma impactului, Adrian Iovan și Aurelia Ion, o tânără studentă la medicină, și-au pierdut viața. La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu, alături de alți patru medici – Radu Zamfir (Spitalul Fundeni), Valentin Calu (Spitalul Elias), Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuș, Bihor) și Cătălin Pivniceanu (Spitalul „Sfânta Maria”).

SURSE PNL retrage de la vot ‘amendamentul Iohannis – senator. Liberalii au sesizat BEC

România întâlnește Malta în primul meci-test din această toamnă pentru tricolori