Tony Popovic, numit în postul de selecţioner al Australiei

În vârstă de 51 de ani, fostul fundaş şi căpitan al echipei engleze Crystal Palace (2001-2006) a semnat un contract pe doi ani cu Federaţia australiană de fotbal. Misiunea sa va fi să remedieze situaţia din Grupa C a calificărilor pentru Mondialul din 2026, în condiţiile în care Australia se află pe locul 5 (penultimul) în grupa sa preliminară, după două etape.

Australienii au pierdut pe teren propriu meciul disputat luna aceasta cu Bahrain (0-1), înainte de a remiza în deplasare cu Indonezia (0-0).

Doar primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru turneul final care va avea loc în Statele Unite, Mexic şi Canada.

”Această campanie nu a început într-un mod ideal, dar avem timp şi mai sunt destul meciuri” pentru a recupera, a declarat Popovic în cursul unei întâlniri cu presa.

Câştigător al Ligii Campionilor Asiei ca antrenor al formaţiei Western Sydney Wanderers în 2014, Tony Popovic a fost „candidatul ideal” pentru a-l înlocui pe Graham Arnold (61 ani), care a ocupat funcţia de selecţioner începând din 2018, a declarat la rândul său conducătorul Federaţiei australiene de fotbal, James Johnson.

„Experienţa sa internaţională, în special pe continentul asiatic, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, îi sporeşte capacitatea de a conduce Australia pe scena internaţională’, a subliniat Johnson.

În Grupa C a preliminariilor asiatice, Australia urmează să primească vizita Chinei, pe 10 octombrie, înainte de a se deplasa în Japonia, cinci zile mai târziu.

Cu Graham Arnold la timonă, naţional „Socceroos” a ajuns în optimile de finală la ultima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 2022 în Qatar, fiind învinsă la limită de viitoarea campioană mondială Argentina (1-2).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Dacia domină piața auto europeană – Modelul care este lider pentru a șasea lună în topul vânzărilor

Şedinţă de guvern – Luni va fi aprobată rectificarea bugetară