Şedinţă de guvern – Luni va fi aprobată rectificarea bugetară

Guvernul va aproba, în şedinţa de luni, prima rectificare pe acest an a bugetului de stat.

Astfel, vor fi aprobate proiectele de ordonanţe de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat şi cea pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, dar şi Ministerul Finanţelor, la acţiuni generale, vor primi cele mai mari sume la rectificarea bugetară din luna septembrie, în timp ce Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse vor avea diminuate creditele bugetare, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2024, publicat de Ministerul Finanţelor.

Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 133/2021 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 alocate României din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul de coeziune, Fondul social european Plus, Fondul pentru o tranziţie justă, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada de programare 2014-2020. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Tony Popovic, numit în postul de selecţioner al Australiei

Sălaj: Aproape 1.600 persoane angajate prin intermediul AJOFM, în primele opt luni din 2024