Suceava: Urs observat în zona Gării din Fălticeni; animalul a fost alungat de jandarmi

Jandarmii din Suceava au fost nevoiţi să intervină, în noaptea de duminică spre luni, în zona Gării din Fălticeni după ce localnicii au sunat la 112 anunţând prezenţa unui urs, au anunţat reprezentanţii inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava.

Potrivit acestora, ursul a fost alungat cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialelor de jandarmi, poliţie şi pompieri

„Cu sprijinul colegilor pompieri şi poliţişti, jandarmii au procedat la alungarea exemplarului de urs brun, prin intermediul semnalelor acustice şi luminoase. Totodată, aceştia au acordat o atenţie sporită trecătorilor, îndrumându-i să păstreze distanţa faţă de animal, să nu încerce să îl hrănească sau să se fotografieze cu acesta”, au precizat reprezentanţii IJJ.

Ursul a fost observat în mai multe puncte cheie din Municipiul Fălticeni şi în final, i s-a pierdut urma în zona străzii Broşteni, pe un câmp cu vegetaţie înaltă.

Jandarmii din cadrul Detaşamentului Fălticeni au continuat activităţile de patrulare şi căutare pe tot parcursul nopţii, însă animalul sălbatic nu şi-a mai făcut apariţia în zonă. AGERPRES/(AS, autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Bucureşti – O adolescentă de 16 ani care conducea fără a avea permis de conducere a lovit cinci autoturisme parcate

Şeful ANRE: Vom face o campanie de informare cu privire la încheierea perioadei de plafonare a preţurilor la energie