Daniel Suciu: Dacă domnul preşedinte vrea să candideze la alegerile parlamentare, are foarte simplu la îndemână demisia din funcţia de preşedinte, înscrierea în PNL şi prezenţa pe o listă electorală

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat luni că dacă preşedintele Klaus Iohannis vrea să candideze la alegerile parlamentare, are foarte simplu la îndemână demisia din funcţia de preşedinte, înscrierea în PNL şi prezenţa pe o listă electorală.

”Nu este nici momentul nici prioritatea absolută pentru PSD să votăm un asemenea proiect. Cred că în anul 2024 nu mai putem face modificări legislative pentru o singură persoană. Noi ne-am exprimat, aşteptăm să vedem ce decid cei de la PNL. Cert este că parlamentarii PSD, în eventualitatea în care acest proiect de modificare va merge înainte, vor vota împotrivă”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor. Daniel Suciu a precizat că ”nimeni nu îl împiedică pe preşedintele României să candideze la orice funcţie doreşte domnia sa”.

”Înţeleg că a mai dorit să candideze şi a mai şi candidat la alte funcţii, nu a ieşit. Dacă domnul preşedinte vrea să candideze la alegerile parlamentare, are foarte simplu la îndemână demisia din funcţia de preşedinte, înscrierea în PNL şi prezenţa domniei sale pe o listă electorală”, a precizat Daniel Suciu.

”Vă aduc aminte că astăzi, prefecţii care vor să candideze la alegerile parlamentare sau cei care au dorit să candideze la alegerile locale, au trebuit să îşi dea demisia din funcţiile respective. Acelaşi lucru se aplică şi preşedintelui Klaus Iohannis”, a mai spus deputatul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că decizia conducerii partidului este să nu susţină proiectul de lege PNL care i-ar da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, el afirmând că punctul de vedere al PSD este că nu se poate da o lege pentru o singură persoană.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul partidului, după votul PSD privind proiectul PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare, că această lege nu e o prioritate nici pentru el şi nici pentru Guvern, nici pentru PSD. Premierul a precizat că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia, precum magistraţii sau prefecţii, dar nu este de acord cu nicio extindere a acestei legi.

Suceava: Maşină de poliţie, implicată într-un accident produs în localitatea Şcheia

VIDEO PSD explică de ce nu votează Legea ‘Iohannis-senator’: Nu putem vota pentru o singură persoană