Tenis: Lorenzo Musetti şi Shang Juncheng, adversari în finala de la Chengdu (ATP)

Italianul Lorenzo Musetti şi chinezul Shang Juncheng au obţinut luni calificarea în finala turneului de tenis ATP 250 de la Chengdu (China), dotat cu premii totale de 1.171.655 de dolari.

În semifinale, Lorenzo Musetti, locul 19 mondial şi principal favorit al turneului, a trecut în două seturi, 6-4, 6-2, de rusul Alibek Kacimazov, locul 179 mondial, venit din calificări. Musetti a pierdut două finale în acest an, la Queen’s şi Umag. Italianul are două titluri în palmares, ambele obţinute în 2022, la Napoli şi Hamburg.

Shang Juncheng, locul 55 mondial, l-a învins pe germanul Yannick Hanfmann, locul 82 mondial, după două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

Shang, în vârstă de 19 ani, este doar al doilea chinez care va disputa o finală în circuitul principal al tenisului masculin, notează site-ul ATP. Un al treilea jucător chinez care va reuşi această performanţă va fi câştigătorul semifinalei de luni de la Hagzhou dintre Zhang Zhizhen şi Yunchaokete Bu.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Italia – O sculptură a artistului disident Ai Weiwei, distrusă intenţionat – FOTO/ VIDEO

Marcel Boloş: Legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025