Boloş: Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv; în continuare rămânem cu cota unică

România rămâne în continuare cu cota unică, a afirmat, luni, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, el menţionând că nu s-a pus problema să se lucreze la impozitul progresiv.

„Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv. În continuare rămânem cu cota unică, care ştim că a produs mult bine pentru toţi românii, care ştim că încurajează munca, care ştim că este în avantajul celor care îşi desfăşoară activitatea în câmpul muncii şi în felul acesta noi continuăm cu cota unică. Impozitul progresiv se potriveşte doar în perioadele în care statele sunt dezvoltate, au un anumit nivel de dezvoltare şi deocamdată România şi românii au nevoie de cota unică pentru a fi sprijiniţi în această perioadă grea pentru ceea ce înseamnă traiul de zi cu zi”, a răspuns Marcel Boloş, unor întrebări ale jurnaliştilor adresate în conferinţa de la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat de ce se recomandă acest tip de impozit de către Fondul Monetar Internaţional sau Banca Mondială, ministrul Finanţelor a explicat că, până la a ajunge la statutul de ţară dezvoltată, România are nevoie de implementarea bugetelor de investiţii.

„Eu cred că de la particularităţile pe care le are România, de ţară în curs de dezvoltare, până la a ajunge la nivelul de statut de ţară dezvoltată, mai trebuie să ne implementăm cel puţin bugetele de investiţii, pentru Politica de Coeziune şi pentru ceea ce înseamnă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi e nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal”, a declarat Boloş. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Suceava: Fosta şefă a Secţiei de la oncologie a SJU, condamnată la închisoare cu executare

Boloş: Guvernul României a aprobat rectificarea bugetară / Priorităţile, suplimentarea fondurilor la Casa Naţională de Sănătate, investiţiile din fonduri europene, educaţie şi autorităţile locale