Orban: Este o ruşine pentru conducerea PNL că încearcă să impună această poftă profund revoltătoare a lui Iohannis, transformându-se în slugi nedemne care nu au curajul să-i spună: băi, omule, du-te acasă, lasă-ne în pace că o să ne prăbuşeşti electoral!

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, critică în termeni duri decizia PNL de a încerca modificarea legislaţiei în aşa fel încât preşedintele Klaus Iohannis să poată candida, încă din timpul mandatului său la Cotroceni, pentru un mandat de parlamentar pe listele formaţiunii. Orban cataloghează demersul PNL drept ”un proiect de lege cu dedicaţie, care instituie o discriminare gravă între cetăţeanul Iohannis şi tot restul cetăţenilor români”. El spune că e ”o ruşine” ceea ce face conducerea PNL, pe care o acuză că se transformă ”în nişte slugi nedemne” ale preşedintelui.

”Antipatia faţă de Iohannis e atât de mare, reacţia opiniei publice atât de aproape unanimă împotriva acestei pretenţii absurde a preşedintelui de a se modifica legea strict pentru el, încât PSD nu a vrut să-şi asume costurile electorale. Vă imaginaţi că cei de la PNL ar fi înaintat un proiect de lege în Parlament care spune negru pe alb că este un proiect de lege care să îi permită preşedintelui în funcţie să-şi depună candidatura, fără a fi membru de partid, adică independent, pe lista unui partid, un proiect de lege cu dedicaţie, care instituie o discriminare gravă între cetăţeanul Iohannis şi tot restul cetăţenilor români, adică pentru Iohannis se permite să candideze ca independent pe listele de partid, dar pentru toţi ceilalţi cetăţeni nu se permite”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la Euronews România.
 

El a catalogat demersul PNL drept ”inacceptabil”. 
 

”E inacceptabilă o astfel de modificare legislativă şi este o ruşine pentru întreaga conducere PNL că încearcă să impună această poftă profund revoltătoare, nelegitimă, a lui Klaus Iohannis, transformându-se pur şi simplu în nişte slugi nedemne care nu au curajul să-i spună: băi, omule, du-te acasă, lasă-ne în pace că o să ne prăbuşeşti electoral!”, a adăugat Orban. 
 
Fostul lider al PNL este de părere că Iohannis ”nu vrea să îşi încheie cariera politică”, Orban amintind că, în urmă cu mai mult timp, a afirmat public că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Klaus Iohannis a fost de acord cu aducerea PSD la guvernare.
 
Întrebat dacă, în opinia sa, Klaus Iohannis vrea să fie prim-ministru, Orban a răspuns: ”Da, asta spun”.
 
”Şi funcţia de preşedinte este o funcţie care ar trebui să presupună o activitate febrilă, o activitate extrem de laborioasă, preşedintele, în realitate, nu trebuie să se comporte aşa cum s-a comportat Iohannis, că l-a durut la bască de orice problemă internă, că nu l-au interesat decât deplasările externe, mai mult în scop de turism în destinaţii exotice decât de problemele serioase cu care se confruntă România astăzi”, a spus Orban.
 
Orban a susţinut că, dacă Klaus Iohannis şi-ar da demisia pentru a candida, funcţia de preşedinte ar fi preluată de către preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ceea ce ar presupune că acesta nu poate candida la preşedinţia României.
 
”Iohannis nu îşi dă demisia, după părerea mea”, a mai spus fostul lider al PNL.

Pierde Rusia controlul Mării Azov? Războiul cu Ucraina s-a mutat la Haga

Netanyahu, mesaj către poporul libanez: Războiul Israelului nu este cu voi, războiul nostru este cu Hezbollah. Pentru prea mult timp Hezbollah v-a folosit ca scuturi umane