Cererea de viză pentru SUA a lui Harry va rămâne privată, decide judecătorul

Cererea de viză pentru SUA a Ducelui de Sussex ar trebui să rămână privată, în ciuda faptului că acesta a recunoscut că a consumat droguri în cartea sa de memorii, a decis un judecător, potrivit BBC.

Prinţul Harry a scris despre consumul de marijuana, cocaină şi ciuperci psihedelice în memoriile sale Spare, care a fost lansat în ianuarie 2023. Un proces intentat de fundaţia conservatoare Heritage Foundation a încercat să oblige guvernul să elibereze înregistrările pentru a arăta dacă consumul de droguri a fost dezvăluit.

Dar judecătorul american Carl Nichols a decis luni că „publicul nu are un interes puternic în dezvăluirea dosarelor de imigrare ale ducelui”.„Ca orice cetăţean străin, ducele are un interes legitim de confidenţialitate în statutul său de imigrant”, a adăugat el.

Prinţul Harry s-a mutat în SUA în ianuarie 2020, după ce a anunţat că el şi soţia sa, Meghan Markle, se vor retrage din funcţiile regale.

Într-un proces intentat anul trecut, proeminentul think tank cu sediul în Washington DC a susţinut că acoperirea mediatică „largă şi continuă” a consumului de droguri recunoscut de prinţul Harry a pus sub semnul întrebării dacă guvernul l-a verificat în mod corespunzător pe duce şi a urmat procedurile adecvate atunci când l-a admis în ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis, în SUA, pentru a participa la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale ONU

Gigantul bateriilor Northvolt va reduce cu 25% forţa de muncă în Suedia, ca parte a unor eforturi majore de reducere a costurilor