Piața mașinilor electrice se prăbușește: un gigant al industriei auto face concedieri masive

 

Un mare producător de baterii pentru mașini electrice face concedieri. Este vorba despre compania suedeză Northvolt, al cărei acționar principal este Volkswagen. Decizia privind concedierea a 1.600 de oameni a fost luată din cauza problemelor de pe piața mașinilor electrice.

Producătorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va renunța la 1.600 de locuri de muncă din totalul de peste 6.000. Fabrica din nordul Suediei, din Skelleftea, va fi cea mai afectată, având pe lista concedierilor aproximativ 1.000 de salariați, potrivit Mediafax.

Anunțul a fost făcut luni, potrivit Le Figaro. Northvolt justifică decizia printr-o situație financiară dificilă și prin încetinirea cererii.

Producătorul german de automobile Volkswagen este cel mai mare acționar al Northvolt. Compania suedeză a fost fondată în 2016, atunci când era una dintre marile speranțe pentru Europa care încearcă să ajungă din urmă cu giganții asiatici și americani. În ultimele luni, grupul suedez a avut mai multe întârzieri de producție. Din acest motiv, în luna mai, BMW a renunțat la o comandă în valoare de două miliarde de euro.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Suma pe care au plati-o companiile de asigurări din România în ultimii 10 ani

Analişti: Europa pare să se îndrepte către o recesiune, în timp ce cele mai mari economii ale sale, Germania şi Franţa, se luptă cu problemele politice şi economice